Руски държавни медии съобщиха днес за пожар на борда на

...
Руски държавни медии съобщиха днес за пожар на борда на
Коментари Харесай

Докато го ремонтират: майстори подпалиха единствения руски самолетоносач

Руски държавни медии оповестиха през днешния ден за пожар на борда на единствения самолетоносач, с който страната разполага, предават АП и Българска телеграфна агенция.

На " Адмирал Кузнецов ", един от флагманите на съветските военноморски сили, е избухнал " лек пожар " по време на ремонтни действия в корабостроителница в северното пристанище Мурманск. ТАСС и РИА Новости оповестиха новината, цитирайки ръководителя на държавната Обединена корабостроителна корпорация Алексей Рахманов. Той посочи, че пожарът на борда на самолетоносача, който е подложен на главен ремонт, е бил сподавен бързо и няма потърпевши.

Забавяния и злополуки помрачиха работата по ремонта на " Адмирал Кузнецов ", която стартира през 2017 година и в началото се очакваше да завърши предходната година, отбелязва АП. Най-малко един човек почина, а 12 получиха пострадвания, откакто пожар избухна на самолетоносача през декември 2019 година. Предходната година кран падна на палубата на кораба, откакто плаващият док, на който той беше закотвен, стартира да потъва и аргументи неуточнени вреди.

През юни Рахманов сподели пред съветски медии, че чака самолетоносачът да бъде подготвен след ремонта при започване на 2024 година - съвсем три години по-късно от в началото плануваното.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР