Руски държавни агенции твърдят, че Путин уж е посетил Мариупол.

...
Руски държавни агенции твърдят, че Путин уж е посетил Мариупол.
Коментари Харесай

Владимир Путин посетил и Мариупол

Руски държавни организации настояват, че Путин сякаш е посетил Мариупол.

Около 6 часа сутринта московско време руски държавни организации оповестиха, базирайки се на пресслужбата на Кремъл, че " Владимир Путин е направил работно посещаване в Мариупол ". Тази информация обаче не е беше оповестена на уеб страницата на Кремъл.

Към 10 ч. московско време въпреки всичко на сайта вече има и публична информация. 

Мариупол беше високомерен от съветските войски през май предходната година, след драматична борба за " Азовстал ", индустриален комплекс, отстояван от украинските сили до последно.

Това е първото известие за пътешестване на Путин до новоокупирани от съветските военни територии на Украйна от началото на пълномащабната война през февруари 2022 година

Държавните организации настояват, че Путин е летял до Мариупол с хеликоптер, " след което е обиколил няколко региона на града ". В известията се споделя, че вицепремиерът Марат Хуснулин е придружавал Владимир Путин по време на пътуването и че той е " разговарял с жителите " на квартал " Невски ".

Информационната организация " Интерфакс " заяви, че Путин също по този начин е инспектирал крайбрежието на Мариупол, постройката на театъра и мемориалните обекти в града. Мариопул и по-специално театърът и промишления комплекс " Азовстал " станаха символни дружно с Буча за първата част от офанзивата на Русия в Украйна. Преди година, на 16 март, съветската авиация нанесе удар по постройката на Мариуполския трагичен спектакъл, в която са се скрили близо 1000 души, като към 300, в това число деца, са убити. Драматични бяха фотосите с огромни надписи " Деца " от двете страни на театъра, които би трябвало да се виждат и съветската войска и спътници.

Държавните организации оповестяват също, базирайки се на пресслужбата на Кремъл, че Владимир Путин " е провел среща в командния пункт на специфичната военна интервенция в Ростов на Дон ". Твърди се, че там той е изслушал отчетите на началника на Генералния щаб Валерий Герасимов и " редица военни командири ".

Преди това Путин дойде в Севастопол, с цел да отпразнува 9-та годишнина от обединяването на Крим с Русия.

Около час след този отчет държавната осведомителна организация " Риа Новости " разгласява 30-секунден видеозапис, на който се вижда по какъв начин Владимир Путин, съпроводен от Герасимов, влиза в една стая. Началникът на Генералния щаб пита дали е по-добре да " рапортува за обстановката " - в кабинета си или " в командния пункт ". " Колко време имате? " - попита той Путин. " Толкова, колкото ви е належащо ", дава отговор президентът.

След това двамата влизат в една от стаите, където ги посрещат заместник-командирът на групата съветски войски в Украйна Сергей Суровикин и няколко мъже във военни униформи, а Путин ги поздравява. С това видеото завършва.

Не може да се удостовери, че видеото фактически е снимано в командния пункт в Ростов на Дон.

В формалното известие на Кремъл оповестената от организациите информация се удостоверява. Съобщава се, че Марат Хуснулин е докладвал на президента за напредъка на строителните и възстановителните действия в града и региона. Двамата разискали построяването на нови жилищни микрорайони, обществени и просветителни обекти, жилищна и комунална инфраструктура и медицински заведения.

Припомняме, че последно на 6 март военния министър Сергей Шойгу бе в зоната на военните действия в Украйна. Тогава той инспектира работата на военно-строителния комплекс на Министерството на защитата на Русия по възобновяване на инфраструктурата в Донбас ", като бе и в Мариупол, високомерен от съветските сили в края на пролетта на 2022 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР