Руски бомбардировачи нанасят удари по жилищни райони и позиции на

...
Руски бомбардировачи нанасят удари по жилищни райони и позиции на
Коментари Харесай

Атаката срещу Идлиб започна! Руски самолети бомбардират провинцията!

Руски бомбардировачи нанасят удари по жилищни региони и позиции на опозиционни сили в провинция Идлиб, Сирия. Това заяви организация "Анадол ", като се базира на източници от самата провинция. Все още няма сведения дали държавните елементи, струпани в региона, са подхванали сухоземна интервенция.

Бомбардировките са обхванали освен Идлиб, само че и северната част на провинция Хама. Руските самолети са блъснали регионите Джисир аш-Сугур, Бисенкул, Гани, Инеб и Сирмания в западната част на Идлиб.

Според данните, три изтребители на съветските Военновъздушни сили са изстреляли повече от 20 ракети по цели в тези региони. Бомбардировката продължава, данни за ранени и убити към момента не са постъпили.

Говорителят на опозиционния Фронт за национално избавление Наджи Мустафа удостовери, че ударите по въздуха и артилерийският обстрел от държавните сили са поразили седем села в Идлиб и две села в равнината Габ в провинция Хама. По-голямата част от провинция Идлиб е под контрола на групировката "Хаят Тахрир аш Шам " (Организация за освобождението на Левант) - ислямистки съюз, ръководен от обвързвана с Ал Каида група.

Миналата седмица специфичният делегат на Организация на обединените нации за Сирия Стафан де Мистура предизвести, че наличието на 10 хиляди свързани с Ал Каида бойци в Идлиб не оправдава нападенията, тъй като ще бъде застрашен животът на 2,9 милиона цивилни в провинцията.

През последните три години хиляди бунтовници и техните фамилии бяха евакуирани от други елементи на Сирия в провинция Идлиб според съглашения с държавното управление. В подмяна на евакуацията бунтовниците прекратиха съпротивата в следените от тях територии.

Сирийският президент Башар ал Асад се е зарекъл неговата войска с съветска и иранска помощ да превземе цялата територия на Сирия. Откакто Русия през 2015 година се включи в гражданската война на страната на Асад бунтовниците минаха в оттегляне, напомнят организациите.

По-рано през днешния ден Доналд Тръмп предизвести в Туитър Сирия, Иран и Русия да не нападат провинцията поради предстоящите многочислени жертви и бежанци. Предполагаше се, че силите на Башар Асад няма да тръгнат в офанзива до срещата в петък на водачите на Русия, Турция и Иран, само че очевидно проектите са се трансформирали.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР