Руски боен кораб е извършил агресивна маневра срещу американски ракетен

...
Руски боен кораб е извършил агресивна маневра срещу американски ракетен
Коментари Харесай

След агресивна маневра руски боен кораб спря на 50 м. от разрушител на САЩ

Руски военен транспортен съд е направил нападателна маневра против американски ракетен ескадрен миноносец " Фарагът " (USS Farragut е именуван на британски " унищожител " ) в северната част на Арабско море, оповестиха от Петия американски фолт. Руснаците са се отклонили едвам на 50-ина метра от вероятен конфликт.

Farragut sounded five short blasts, the international maritime signal for danger of a collision, and requested the Russian ship alter course in accordance with international rules of the road. pic.twitter.com/OGCeAGKOy3

— U.S. 5th Fleet (@US5thFleet) January 10, 2020

Инцидентът е станал през днешния ден по време на " рутинни дейности ", добавя известието, съпроводено с видео.

В него се споделя, че американската страна е изпратила няколко предупредителни сигала за дейности, " увеличаващи риска от конфликт ".

По интернационалния стандарт за сигнали в морето са били направени и 5 къси мощни звукови сигнала, само че командирът на съветския транспортен съд не се отклонил от курса, настояват от американския флот.

" Фарагът " е част от бойната група на нуклеарния самолетоносач " Хари Труман " и една от главните му задания е да прехваща евентуално противников кораби, опитващи се да наближат самолетоносача.

Според Си Ен Ен, която първа популяризира новината, руснаците са се отдръпнали едвам след директна връзка сред мостика на двата кораба.

Преди 7 месеца имаше сходен случай в Тихия океан, когато се наложи американският транспортен съд да направи внезапна маневра, с цел да не се блъсне с съветския.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР