Руски арктически архипелаг обяви извънредно положение. Причината – инвазията на

...
Руски арктически архипелаг обяви извънредно положение. Причината – инвазията на
Коментари Харесай

Агресивни бели мечки превзеха селище на северен руски архипелаг

Руски арктически архипелаг разгласи изключително състояние. Причината – нашествието на дузини нападателни полярни мечки, които превзеха домове и здания на държавни институции, оповестява AFP.
Северният съветски архипелаг Нова земя, който има население от към 3000 души, е помолил централните управляващи за помощ, поради „ всеобщата инвазия на полярни мечки в обитаемоте региони “. Към момента Москва отхвърля да даде позволение да се стреля по животните и сътвори комисия, която да проверява случая.
Белите мечки са мощно наранени от световното стопляне, което топи по-бързо арктическите ледове и ги принуждава да прекарват повече време на твърда земя, където би трябвало безусловно да се състезават в търсене на храна. Този тип е заплашен от изгубване в Русия и ловът му е неразрешен със закон.
На архипелага Нова земя е ситуиран боен гарнизон на въздушните сили на страната. От декември най-малко 52 бели мечки са посетили главното населено място на архипелага Белушая Губа, като някои от тях са посочили много нападателни държание. Някои от животните са нападнали хора и са регистрирани прониквания в частни домове в търсене на храна.
Според ръководителя на локалната администрация броят на белите мечки в обитаемото място е невиждан. Местните хора се оплакват, е общоприетите ограничения за прогонване на животните като потреблението на моторизирани патрули и кучета, не са ефикасни, защото полярните мечки се усещат сигурни и не се опасяват.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР