Руски агенти са хакнали украинската газова компания Бурисма, свързана със

...
Руски агенти са хакнали украинската газова компания Бурисма, свързана със
Коментари Харесай

Руски агенти хакнали украинската компания, свързана с разследването за импийчмънт на Тръмп

Руски сътрудници са хакнали украинската газова компания " Бурисма ", обвързвана със скандалните опити на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп да навреди на кандидата за кандидатпрезидентската номинация на Демократическата партия Джо Байдън, съобщи Асошиейтед прес, цитирайки компанията за киберсигурност " Area 1 ".

В началото на ноември съветските сътрудници са направили серия от опити да откраднат потребителските имена и паролите на чиновници на " Бурисма ", като се представяли за други хора. Синът на Джо Байдън Хънтър беше член на управителния съвет на компанията.

Осемстраничният отчет, оповестен онлайн, не прецизира какво са се опитвали да получат хакерите и дали са го получили. Избраният за интервенцията миг обаче сочи, че те може да са търсели материал, който да навреди на Хънтър Байдън, отбелязва АП. Според компанията за киберсигурност, хакерите са били членове на същата група, която през 2016 година извърши сполучливи хакерски атаки против Националния комитет на Демократическата партия и ръководителя на акцията на Хилари Клинтън.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР