Руската зенитно-ракетна система С-400 "Триумф", подобно на американската MIM-104 “Пейтриът”,

...
Руската зенитно-ракетна система С-400 "Триумф", подобно на американската MIM-104 “Пейтриът”,
Коментари Харесай

В САЩ приравниха руската С-400 и американския “Пейтриът”

Руската зенитно-ракетна система С-400 "Триумф ", сходно на американската MIM-104 “Пейтриът”, не е в положение да се оправи с офанзива, наподобяваща тази, която през септември беше осъществена в оборудванията на “Сауди Арамко” в Саудитска Арабия.

За това написа Defense News, представена от "Поглед инфо ".

"С-400 също, сходно на MIM-104 “Пейтриът”, не е проектирана да поразява ниско летящи цели”, разяснява Стивън Бъчи, някогашен заместник-ръководител на Пентагона по национална защита, гост-служител в аналитичния център на фондация “Херитидж”.

Според него създадената в Съединени американски щати система за противоракетна защита MIM-104 “Пейтриът” „ е проектирана да стопира високолетящи самолети и огромни балистични ракети, до момента в който дроновете и крилатите ракети с дребен обхват летят прекомерно ниско, с цел да бъдат дейно засечени “ от подобен комплекс.

Според специалиста “само разнородни, многостепенни и интегрирани системи за противовъздушна и противоракетна защита (ПВО и ПРО) могат да се оправят с всички типове атаки”.

През септември някогашният началник на Израелската организация за противоракетна защита Узи Рубин съобщи, че съветската зенитно-ракетна система “Панцир-С1” ще бъде подобаваща за заличаване на ниско летящи ракети и дронове.

Превод: В.Сергеев
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР