Руската земеделска банка "Россельхозбанк" не планира да представи на "Банката

...
Руската земеделска банка "Россельхозбанк" не планира да представи на "Банката
Коментари Харесай

Руска банка реализира печалба след 6 годишни загуби

Руската земеделска банка "Россельхозбанк " не възнамерява да показа на "Банката на Русия " заявление за позволение за оценка на кредитния риск, учредено на вътрешните рейтинги на банката, заяви ТАСС.

В края на 2017 година Екатерина Романкова, заместник-председател на управителния съвет и основен счетоводител на кредитната институция, съобщи, че "Россельхозбанк " обмисля преход към модел за оценка на кредитния риск въз основа на вътрешни рейтинги, измерени през две-три години.

"В момента банката не обмисля да подава заявление за използване на количествени модели за оценка на кредитния риск, учредени на вътрешни рейтинги ", обявиха от пресслужбата на "Россельхозбанк ".

От банката разясниха, че решението за прекосяване към потреблението на вътрешните рейтинги на банката ще бъде взето въз основа на оценка на въздействието на подобен преход върху стойностите на коефициентите на финансовата адекватност и отчитане на практиката на други банки, употребяващи този метод. Понастоящем "Райфайзенбанк " и "Сбербанк " имат позволение да употребяват вътрешни рейтинги при оценката на кредитния риск.

Земеделската банка през 2018 година за първи път от пет години излезе на облага с 1,5 милиарда рубли - за съпоставяне банката завърши 2017 година със загуба от 19,5 милиарда рубли.

"Россельхозбанк " е нерентабилна от доста години, а облагата за 2018 година е първата й от 2013 година насам, когато банката сподели позитивен резултат от 729 млн. рубли. Активите на земеделската банка към 31 декември 2018 година нарастват до 3,1 трилиона рубли, до момента в който за миналата година са били в размер на 2,9 трилиона рубли. Нетните доходи от лихви доближават 67 милиарда рубли, а разноските за кредитни загуби понижават с съвсем 10% до 58,6 милиарда рубли, оповестява РосБизнесКонсалтинг.

"Россельхозбанк " годишно получава спомагателна капитализация от страната за развиването на селскостопанското кредитиране и разрешаването на проблеми. Банката разгласи проектите си да капитализира 15 милиарда рубли през 2019 година и още 10 милиарда рубли. през 2020 година, разкриха "Вести.Экономика ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР