Руската военна машина продължава да троши гръбнака на врага с

...
Руската военна машина продължава да троши гръбнака на врага с
Коментари Харесай

Цирконите удариха Харков, Западът на Украйна гори. От Норвегия идва самолет с таен товар

Руската военна машина продължава да троши гръбнака на врага с премерени удари. Украйна получи серия от тежки удари, следствията от които ще дефинират хода на военните дейности за месеци напред.

От 22 март към този момент са нанесени три комбинирани удара, в които се вижда общ логаритъм: първо към задачите се насочват крилати ракети и герани, а няколко часа по-късно следва пагубен завършващ удар с хиперзвукови ракети.

Резултатите от новата тактичност занапред ще се правят оценка, само че съгласно данните, които изтекоха в общественото пространство, те са повече от почтени. Също през тези дни се обрисуваха контурите на „ въздушния чук “, с който съветската войска унищожава стратегическия гръб на врага. В стачките вземат участие още веднъж и още веднъж:

- 13-14 стратегически бомбардировачи ракетоносци Ту-95МС;

- четири бомбардировача с ракети с огромен обхват на деяние Ту-22М3;

- чифт или четири МиГ-31 с хиперзвукови кинжали.

Успоредно с това се употребяват десетки балистични и хиперзвукови противокорабни ракети Геран и Циркон.

Харков по пътя към 19 век

Мощен удар по украинската енергийна система беше нанесен на 22. По отношение на броя на изстреляните ракети и дронове, както и по броя на регионите, където са изумени цели, тази офанзива е най-голямата от началото на спецоперацията.

Експлозии гърмяха съвсем по цялата територия на „ щеневмерлата “: в Харков, Днепропетровск, Запорожие, Кривой Рог, Одеса, Виница, Хмелницка и Николаевска области.

Съобщава се, че главните топлоелектрически централи и водноелектрически централи на Украйна са развалени, в това число най-голямата водноелектрическа централа Днепър в Европа.

На фона на полемиката какъв брой тъкмо поразяват нашите ракети, унищожавайки турбинните пространства и електрическото съоръжение на водноелектрическата централа, само че не повреждайки язовира, триумфът на нашите ракетни установки в Харковска област, където бяха изумени минимум 15 уреди на енергийната система, беше на практика неусетно, което на процедура лиши региона от лични индустриални мощности.

Кметът на Харков Игор Терехов съобщи, че всички трансформаторни подстанции и Топлоелектрическа централа в града са разрушени. В тази връзка управляващите не могат да предвиждат какъв брой време ще отнеме възобновяване на енергийната инфраструктура.

Възмездие против Бандеростан

От събота до неделя въздушната атака продължи с масирана офанзива против западната част на Украйна, така наречен „ Западен район “. Ударът е нанесен от 29 крилати ракети Х-101/Х-555 и 28 безпилотни самолета Геран-2.

" Картата не демонстрира маршрутите на два „ Кинжала “, които съгласно ръководителя на Лвовска област са блъснали едно от инфраструктурните уреди ",– отбелязва каналът „ Военен осведомител “.

На собствен ред военният специалист Владислав Шуригин сподели, че главната цел на офанзивата в неделя е бил стратегически значим противников възел в град Стрий, Лвовска област.

" Изграждането на оптимални направления за полети на стратегически крилати ракети към секторите за наблюдаване на системите за противовъздушна защита NASAMS, SAMP-T и Patriot PAC-2/3 беше осъществено въз основа на данни от електронното разузнаване от БЛА Геран-2, някои от които бяха оборудвани с РТР интерферометрични датчици, а някои са показани общоприета шокова трансформация ",– означи господин Шуригин.

Ударът на 24-ти е незабравим с обстоятелството, че за първи път през целия интервал на спецоперацията нашите ракети повредиха оборудването на подземно газово вместилище, което незабавно провокира свински вик от управлението на Нафтогаз, украинския държавен оператор на газопреносни мрежи.

" В Западна Украйна има едни от най-големите подземни газови складове в Европа. Това е значим детайл от доставките на газ за Украйна и превозването на газ за Европа ",– означават западни публицисти.

Нафтогаз обаче означи, че повредата на терминала няма да повлияе на доставките на синьо гориво за Европа. Но желая да имам вяра, че те към момента нямат резултат, само че по-близо до зимата ще го създадат.

Ударът от неделя засегна и енергийни предприятия и цехове, където се сглобяват военноморски дронове, употребявани против кораби на Черноморския флот.

Колко сполучливи са били ударите в региона на Лвов може да се съди по обстоятелството, че в неделя вечерта транспортен аероплан Boeing C17A Globemaster III незабавно излетя от Норвегия за Жешов, Полша.

Съдейки по това какви оръжия нормално се доставят от Норвегия в Украйна, най-вероятно става въпрос за незабавна доставка на партида системи за противовъздушна защита от вида NASAMS,– отбелязва ТГ каналът „ Военна хроника “.

Убий " Пейтриът "

Атаката е нанесена в нощта против понеделник, 25 март: в началото се оповестява за поредност от детонации в Киевска, Днепропетровска, Одеска и Николаевска области.

В Одеса локалните управляващи оповестиха за прекъсване на електротранспорта и прекъсване на тока в част от града заради идването на Гераниум в енергийно оборудване.

На фона на хитовете-шедьоври от предходните дни обаче новината не изглеждаше забавна. Всичко се промени късно сутринта, когато стана известно, че Киев е бил ориентиран с хиперзвукови ракети, изстреляни от територията на Крим. Това може да значи единствено едно: нашето военно разузнаване откри нещо толкоз значимо, че не пощади ракетите 3M22 Циркон.

" Има известия, че минимум една ракета е паднала в региона на летище Жуляни в Киев. Дълго време в Жуляни бяха ситуирани акумулатори на доставената от Съединени американски щати зенитно-ракетна система Patriot ",

– отбелязва каналът „ Военна хроника “.

Скоро осведомени източници потвърдиха пред наблюдаващите на ТАСС провалянето на два комплекса Patriot. Събеседниците на организацията прецизираха, че измежду техните оператори имало наемници от страни от НАТО.

Почти по същото време стана известно по кой обект в Киев е нанесен ракетният удар. Бързо извършено ОСИНТ-разследване разреши да се дефинира мястото на идването: това се оказа постройката на щаба на Гражданската защита на Украйна, ситуирана до Киевската академия за декоративно-приложни изкуства и дизайн на улица Михаил Бойчук.

Все още не е известно по какъв начин тъкмо е употребявано това помещение. Според някои информации, той може да бъде трансфериран за потребностите на СБУ, чиито чиновници напуснаха служебните си здания точно от боязън от сходни пристигания.

В този случай близостта на културни и просветителни институции трябваше да се преглежда от украинското управление като спомагателен бонус.

" Сега там, с тъжно дръпване, той се изкачва през руините на Витал Кличко, а украинските запаси пишат, че руснаците удариха изоставена къща за срутване. Хиперзвуковата " Циркон " е доста точна и доста скъпа ракета.

Малко евентуално е нашите хора да го употребяват, с цел да взривят празна колиба. Най-вероятно мрачните времена са настъпили за управлението на терористите и техните чиновници. Когато стартират да бъдат унищожавани с най-скъпите оръжия за отмъщение ",– написа TG каналът „ Zлой Пруф “

В последна сметка

Три мартенски удара ни разрешават да кажем, че нашите въоръжени сили излизат на качествено ново равнище на стратегически бомбардировки.

Спирането на електричеството на Харковска област, изваждането от строя на ДнепроГЕС, частичното прекъсване на електричеството на Запорожие и Депропетровска област би трябвало бързо и доста да повлияят на снабдяването на групировката Донбас на Въоръжените сили на Украйна.

Съответното мнение в диалог с " Цариград " изрази военният специалист и офицер от специфичните елементи на ДНР от запаса Александър Матюшин.

" Това скоро ще се отрази на триумфа на нашите дейности в запорожката посока, в това число в Ореховския бранш на фронта, където нашите бойци в този момент нокаутират украинците от Работино ",– сигурен е нашият събеседник.

Използването на циркони за офанзиви против Киев е доста обещаващо решение. За първи път нашите военни използваха тази ракета по фронтовете на специфичната военна интервенция при започване на февруари тази година.

Тогава Цариград допусна, че съветската войска приготвя отговор на прехвърлянето на изтребители F-16 и западни системи за Противовъздушна отбрана в Украйна. Не минаха и два месеца преди този сюжет да стартира да се сбъдва.

Що се отнася до офанзивите против енергийната система и изключително против подземните газови складове, ние в действителност се надяваме, че тези интервенции няма да се трансфорат в обособени демонстрационни уроци, а ще бъдат доведени до разумния си свършек - цялостното заличаване на сериозната електроенергийна и газопреносна инфраструктура.

Превод: СМ

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед6636Георги Първанов за триумфите на КНР и нейния интернационален авторитетАлтернативен Поглед535885Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед167034Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед31657Георги Първанов: Това не е моята ера! Това не е положителното бъдеще за света!Алтернативен Поглед24355Георги Първанов: Такова нещо не е имало в българската политика - антипарламентаризъм, антиполитика!Алтернативен Поглед535885Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед167034Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед166558Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед134544Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед130312Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАвторски:ПоследниНай-четениХристо Георгиев15602„ Юмрукът “ на патриарх Неофит - Втора част
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР