Руската военна инвазия в Украйна “губи скорост. Тази оценка се

...
Руската военна инвазия в Украйна “губи скорост. Тази оценка се
Коментари Харесай

Руската офанзива в Украйна губи скорост. Ситуацията в Донбас остава трудна

Руската военна инвазия в Украйна “губи скорост ”. Тази оценка се споделя от заместник-генералния секретар на НАТО и Министерството на защитата на Англия. Украйна обаче предизвести, че обстановката в Донбас, който в този момент е съществена цел на съветската атака, остава “много сложна ”.

Оценките за неналичието на прогрес на съветската войска пристигнаха ден откакто Украйна заяви, че от региона на източния град Харков. Градът е втория максимален в страната и беше основна цел за Москва от началото войната.

Според английското Министерство на защитата Русия евентуално е от сухопътните си сили, изпратени през февруари в Украйна.

Офанзивата на съветската войска в украинския район Донбас “е изгубила инерция и доста изостава ”, написа министерството в Туитър като се базира на разследваща информация. Москва не е съумяла да реализира обилни териториални придобивки, макар че напъните ѝ са ориентирани най-вече към този регион.

Такава беше оценката и на заместник-генералния секретар на НАТО Мирча Джоана .

“Бруталната инвазия на Русия губи скорост ”, сподели той в неделя по време на среща на външните министри на страните от НАТО в Берлин. “Знаем, че със смелостта на украинския народ и войска и с наша помощ, Украйна може да завоюва тази война. ”

Една от главните тематики на срещата на НАТО в Берлин е даването на спомагателна военна помощ на Украйна. Според Джоана страните, които поддържат Киев, са “обединени, мощни и ще продължат да оказват помощ на Украйна да завоюва тази война ”.

В срещата в берлин участваше и външният министър на Украйна Дмитро Кулеба . Той се срещна с държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен и сподели, че “още оръжия и друга помощ са напът към Украйна ” .

На този декор английското разузнаване заяви, че съветската войска в Украйна страда от безсилие, ниска бойна успеваемост, невисок морал и проблеми с оборудването и логистиката. Според Лондон при сегашните условия е малко евентуално Русия да форсира фрапантно темпа си на придвижване през идващите 30 дни.

Украйна твърди, че Русия в този момент се концентрира върху запазването на териториите, които към този момент е превзела и защитата на маршрутите за доставка, и приказват за “трета фаза ” на войната.

В същото време артилерийските и въздушните удари в Източна Украйна не престават. Според Киев това е опит на Москва да изтощи украинските сили и да унищожи позициите им в района Донбас. Президентът на Украйна Володимир Зеленски сподели в неделя, че “ситуацията в Донбас остава доста сложна ” .
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР