Руската версия за ракетна атака срещу лагер с украински военнопленници

...
Руската версия за ракетна атака срещу лагер с украински военнопленници
Коментари Харесай

ООН опроверга версията на Русия за смъртта на 50 военнопленници

Руската версия за ракетна офанзива против лагер с украински военнопленници през юли 2022 година не е подкрепена с доказателства, разгласи комисарят на Организация на обединените нации по правата на индивида.

Това удостоверява заключенията от обстойно следствие на Си Ен Ен, оповестено през август предходната година, което сподели, че изказванието, че лагерът е бил ударен от украинска ракета HIMARS, не дава отговор на истината.

Повече от 50 украински военнопленници бяха убити при удар против центъра за задържане в град Оленивка.



Руски и локални чиновници от самопровъзгласилата се Донецка национална република оповестиха, че офанзивата е била осъществена от украинската страна с ракети HIMARS, които неотдавна бяха доставени от Съединените щати.

Но следствието на CNN, основано на разбор на видеозапис и фотоси от мястото на удара, сателитни изображения от преди и след нападението и работата на криминалисти и специалисти по оръжия, заключи, че „ съветската версия на събитията е доста евентуално небивалица. Почти няма късмет ракета HIMARS да е предизвикала вредите по склада, където са държани пандизчиите ”.

Според Организация на обединените нации „ наличната информация и нашият разбор разрешават на Службата да заключи, че провалите не са породени от ракета HIMARS ”.



„ Руската федерация не даде нито приемливи гаранции за сигурен достъп на Организация на обединените нации за посещаване на съответния обект, нито удовлетвори общите претенции от Службата на Организация на обединените нации по правата на индивида за достъп до зони на Украйна под краткотраен съветски боен надзор ”, показват от Организация на обединените нации.

Въпреки това организацията по правата на индивида е съумяла да „ организира обстойни изявленията с оживели от случая в Оленивка и е подхванала обстоен разбор на наличната информация... Въпреки че точните условия към случая в нощта на 28 против 29 юли 2022 година остават неразбираеми, наличната информация и разбор разрешават да се заключи, че той не е породен от ракета HIMARS. ”
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР