Руската валута днес поевтиня спрямо еврото до най-ниска стойност от

...
Руската валута днес поевтиня спрямо еврото до най-ниска стойност от
Коментари Харесай

Рублата потъна до 6-годишен минимум

Руската валута през днешния ден поевтиня по отношение на еврото до най-ниска стойност от декември 2014 година, достигайки курс от 93,97 рубли за евро, заяви организация Интерфакс.
И без това затруднената стопанска система на Русия, разчитаща на суровините, бе унищожена от понижаващите се цени на петрола и различен главен експорт на фона на световния спад в търговията тази година поради пандемията от ковид, означи ДПА.

Отравянето на дисидента Алексей Навални в Сибир през август и домашният арест на известния американски вложител Майкъл Калви, затворен от февруари 2019 година в Москва по противоречиви обвинявания за заграбване, също дадоха отражение на капиталовия климат, пише  Българска телеграфна агенция.

Спрямо $ рублата означи през днешния ден над седеммесечен най-малко, обезценявайки се с 1,4 на 100, откакто поевтиняването на петрола и предпазливостта преди президентските избори в Съединени американски щати оказаха напън върху настроенията. Повечето валути на страни с разрастващи се пазари в Европа, Близкия изток и Африка отстъпиха, заяви Ройтерс
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР