Руската ваксина не е станала предизборно оръжие и не трябва

...
Руската ваксина не е станала предизборно оръжие и не трябва
Коментари Харесай

Георги Свиленски: Руската ваксина не е станала предизборно оръжие

Руската ваксина не е станала предизборно оръжие и не би трябвало да е предизборно оръжие. Това съобщи в " Панорама " зам.-председателят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България ". По думите му, ръководещите са създали безпорядък на гърба на българските жители и по тази причина Българска социалистическа партия е внесла предложение, което упорства Народното събрание да задължи държавното управление да стартира двустранни диалози за доставка на съветската ваксина " Спутник V ". Целта да се реши казусът с дефицит на ваксини у нас.
По думите му „ държавното управление търпи безспорен неуспех, злополука с имунизационния развой. " Правят някакви етапи, стартира да се имунизира популацията, отваря се някакъв " зелен кулоар " преди 3 дни, всички хора ги подреждат на опашки пред лечебните заведения, след което се оказва, че няма ваксини ", изясни Свиленски. " Задаваме въпроса кой упълномощи премиера от името на България да поддържа имунизационните паспорти, това българските жители да бъдат лимитирани, в случай че не бъдат имунизирани ", попита Свиленски.
 Свиленски: Слави Трифонов министър председател? Все отново би трябвало да има малко разсъдък! Свиленски: Слави Трифонов министър председател? Все отново би трябвало да има малко разсъдък!
Към днешна дата най-нормалното е водачът на спечелилата изборите партия да стане министър председател. Но след 5 април ще се приказва по този въпрос....
" Премиерът задължава българските жители с едно мнение и по-късно няма ваксини. Ето по тази причина ние през днешния ден внесохме план за решение ", изясни Свиленски. " Хубаво е другата седмица Народното събрание да вземе това решение, да даде мандат, да разпореди на държавното управление да влезе в договаряния, както вършат всички европейски страни. Днес разбрахме, че австрийският канцлер е влезнал в договаряния. Хърватия и Унгария към този момент имунизират с съветската ваксина. Австрия ще създава съветска ваксина, а ние редим хората на опашки пред лечебните заведения. Тука няма място за политика ", добави още Свиленски.
По думите му, съветската ваксина е тази, която я има създадена, страните се имунизират, има резултат. Европа споделя, която страна желае да употребява отвън контрактуваните, може да подписа съглашение на лична отговорност, изясни Свиленски.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР