Руската управляваща партия "Единна Русия", която подкрепя руския президент Владимир

...
Руската управляваща партия "Единна Русия", която подкрепя руския президент Владимир
Коментари Харесай

Партията на Путин загуби една трета от местата си в московския парламент

Руската ръководеща партия "Единна Русия ", която поддържа съветския президент Владимир Путин, е изгубила към една трета от местата си в московската дума, оповестява съветската организация РИА Новости, представена от Ройтерс.

Вчера локалните избори в Русия бяха едни от най-внимателно следените от години, откакто изключването на опозиционни претенденти от присъединяване във вота в съветската столица докара до най-масовите митинги от близо десетилетие насам.

Според данни от вота в Москва, представени от РИА Новости "Единна Русия " както наподобява е изгубила към една трета от следените преди този момент от нея места в столицата. РИА Новости добавя, че "Единна Русия " е напът да управлява 26 места от 45 места в московската Дума, което е задоволително, с цел да резервира тя болшинството си. На изборите през 2014 година партията обаче се оправи по-добре и завоюва 28 места. Още 10 места бяха извоювани тогава от претенденти, които се явиха като самостоятелни, само че които подкрепяха "Единна Русия ". Сега, съгласно РИА Новости, Комунистическата партия е взела места от "Единна Русия ". Твърди се, че е спечелила 13 места. На предходния избор тя имаше 5 места. Две други партии - опозиционната "Яблоко " и "Справедлива Русия ", както наподобява печелят по 3 места.

Рейтингът на "Единна Русия " пострада от недоволството на обществото от увеличение на възрастта за пенсиониране в миг на намаляващи доходи. Рейтингът на Путин пък е над 60 %, което е доста по-високо от този на множеството западни водачи, само че което е по-малко, в сравнение с беше рейтингът му преди този момент.

В Москва 7,2 милиона гласоподаватели имаха през вчерашния ден право на глас, добавя Франс прес.

Избирателната интензивност на изборите за московска Дума е била 21,77 %, демонстрират окончателните данни от 100 % обработени протоколи, съобщи ТАСС, като се базира на ръководителя на московската Избирателна комисия Валентин Горбунов. Активността е била с половин % по-висока спрямо предходните сходни избори.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР