Руската Централна избирателна комисия (ЦИК) препоръча на избирателната комисия на

...
Руската Централна избирателна комисия (ЦИК) препоръча на избирателната комисия на
Коментари Харесай

Руската ЦИК: Да се отменят резултатите от изборите за губернатор на Приморския край

Руската Централна изборна комисия (ЦИК) предложи на изборната комисия на далекоизточния Приморски край анулация на резултатите от локалните избори и провеждането на нови избори за губернатор, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Решението се основава на данни за открити вероятни нарушавания и поредност от фактори, проучени от ЦИК, посочи председателката на комисията Ела Памфилова. Тя добави, че откакто бъдат изяснени всички открити обстоятелства и условия, съответните материали ще бъдат предадени на органите на реда, съобщи Българска телеграфна агенция.

Ако резултатите от гласуването бъдат анулирани, новите избори ще се състоят до три месеца, означи Памфилова. Тя подсети, че са били анулирани резултатите от изборите в 13 изборни секции във Владивосток. В описите на гласоподавателите в тях са били включени 24 246 души, чиито волеизявления не могат да бъдат изяснени и може да са трансформирали резултата в поддръжка на някои от двамата претенденти Андрей Тарасенко или Андрей Ищенко.

Освен това на 17 септември службите на Министерството на изключителните обстановки са лимитирали непозволено достъпа до териториалната изборна комисия, където са били занесени данните от тези изборни секции, под претекст, че има задимяване. Това смути работата на изборната комисия и прави невероятно да се подсигурява неприкосновеността на изборната документи, която дълго време е останала без контрол в помещението на комисията, означи Памфилова.

Тези обстоятелства, в композиция с други косвени признаци, водят до заключението, че е доста евентуално незнайни лица да са манипулирали данните от протоколите за да повлияят на резултатите от изборите.

Ако изборите за губернатор бъдат приети за невалидни, нови избори ще се проведат след три месеца, според съветското законодателство, посочи председателката на ЦИК. Тя предизвести също, че ЦИК е подготвена да анулира резултатите от идния на 23 септември втори кръг на избори за губернатори в република Хакасия, Владимирска област и Хабаровски край, в случай че бъдат открити нарушавания.

Стотици поддръжници на комунистическата партия излязоха на митинг на централния площад на Владивосток. Те декларират, че на районните избори са били позволени безсрамни нарушавания, облагодетелстващи политик, подкрепян от президента Владимир Путин.

Кандидатът на партия " Единна Русия " Андрей Тарасенко съобщи, че поддържа предлагането на ЦИК за анулация на резултатите от втория тур на вота в Приморския край, само че няма да взе участие в нови избори. " Днес и двете страни страни са отговорни и би трябвало някак да се излезе от тази обстановка. Защото да се упрекваме взаимно към този момент не си е работа ", добави Тарасенко, представен от ТАСС.

Кандидатът на " Единна Русия " получи 49,55 на 100 от гласовете, а противникът му Андрей Ищенко от Комунистическата партия на Руската федерация - 48,06 на 100.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР