Руската тенисистка Мария Шарапова не възнамерява да спира с професионалния

...
Руската тенисистка Мария Шарапова не възнамерява да спира с професионалния
Коментари Харесай

Шарапова обяви дали спира с тениса заради контузиите

Руската тенисистка Мария Шарапова не има намерение да стопира с професионалния спорт, макар честите проблеми с травми напоследък.

Маша пропусна по-голямата част от сезона поради контузия и интервенция на дясното рамо, която претърпя при започване на февруари. Тя се завърна на корта преди две седмици, само че през вчерашния ден беше принудена да се откаже в третия сет при 6:4, 6:7(4), 0:5 в срещата си от първия кръг на " Уимбълдън " против французойката Полин Парментие поради нов здравословен проблем.

" Имам тендинит на сухожилието на лявата китка, който подсети за себе си във втория сет. Не обичам да се отхвърлям и по тази причина пробвах да завърша срещата, само че болките станаха много съществени. Травмата не е лека, само че желая да продължа, не желая да се отхвърлям, тъй като обичам този спорт ", сподели 32-годишната Шарапова.

Maria Sharapova just retired from her 1st-round match at Wimbledon, marking the 1st time she's ever retired from a major in her professional career. pic.twitter.com/4BOiQ4cEX9
— espnW (@espnW) 2 юли 2019 година " Най-лесното за мен би било да се отдам на нещо друго и да приключа страданието. Имам задоволително благоприятни условия да се развъртвам в други области. Но не считам, че отвън спорта ще се усещам добре на този стадий. Без значение какъв брой комплицирана е обстановката, желая да продължа в Тура, тъй като това е значимо за мен ", добави тя.

" Един ден бленувам да основа семейство, да имам деца, само че когато това стане, няма да се завърна в професионалния тенис ", сподели още рускинята.

Заради травмите рускинята, която има пет трофеи от Големия шлем и общо 39 в кариерата си, се свлече на 80-ото място в международната класация.

" Гордея се с това, че бях задоволително смела след интервенцията на рамото и се завърнах тук. Мисля, че бях на положително равнище, само че е доста мъчно. Никога не съм избирала лесния път, постоянно съм работила крепко и концентрирано. Тези моменти са сложни, само че на мен ми харесва това, което върша. Ще се боря и се надявам следващата година още веднъж да бъда на " Уимбълдън " в топ форма ", сподели още Шарапова.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР