Руската телевизионна журналистка Марина Овсянникова, която стана известна със своя

...
Руската телевизионна журналистка Марина Овсянникова, която стана известна със своя
Коментари Харесай

Издирваната от Русия Марина Овсянникова потвърди, че е избягала от домашен арест

Руската телевизионна журналистка Марина Овсянникова, която стана известна със своя митинг в ефир против войната на Русия в Украйна, удостовери, че е избягала от домакински арест по обвинявания в разпространяване на подправени вести. В Телеграм Овсянникова съобщи, че се счита за изцяло почтена и отхвърля да се съобрази с мярката за задържане. По-късно тя популяризира видео, в което демонстрира поставената на глезена ѝ електронна гривна и споделя, че не тя, а съветският президент Владимир Путин би трябвало да носи такава.

" Уважаеми сътрудници от Федерална работа за осъществяване на наказванията, сложете устройство като това на Путин. Той, а не аз, би трябвало да бъде държан надалеч от обществото и съден за геноцида над народа на Украйна и всеобщото ликвидиране на съветски мъже ", съобщи Марина Овсянникова, съветска журналистка.

44-годишната журналистка закупи интернационална популярност през март, когато се появи по време на вечерните вести на съветския " Първи канал " с афиш, на който пишеше " Спрете войната " и " Те ви лъжат ". Тя беше сложена под двумесечен домакински арест през август поради различен митинг през юли, когато застана на брега на реката против Кремъл и издигна афиш, на който беше написано, че съветският президент Владимир Путин е палач, а неговите бойци са фашисти. Ако бъде приета за отговорна в разпространяване на подправени вести, тя може да получи до 10 години затвор.

Как е избягала и къде се намира сега не е известно. Името ѝ, съпроводено със фотография, попада в онлайн листата на съветското министерство на вътрешните работи с търсени лица.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР