Руската страна високо цени независимостта на ислямския свят в трудна

...
Руската страна високо цени независимостта на ислямския свят в трудна
Коментари Харесай

Лавров: Русия високо цени независимостта на ислямския свят под натиска на Запада

Руската страна високо цени независимостта на ислямския свят в сложна интернационална конюнктура, дължаща се на едностранните дейности на Запада. Това сподели съветският външен министър Сергей Лавров, откривайки договаряния с генералния секретар на Организацията за ислямско съдействие (ОИС) Хисеин Брахим Таха, оповестяват съветски медии.

„ Високо ценим, че в актуалната сложна интернационална обстановка, която се усложнява от едностранните дейности на западните страни, ислямският свят не прави взаимни отстъпки със своята самостоятелност, ангажира се с правилото на суверенното тъждество на страните, ангажира се с развиването на интернационалните връзки, учредени на интернационалното право и ценене на цивилизационното и културно разнообразие на актуалния свят “, – уточни Лавров.

„ Русия и страните от ислямската цивилизация са дългогодишни надеждни сътрудници, които си сътрудничат за обезпечаване на сигурност, непоклатимост и решение на стопански проблеми. Ние сме ориентирани към по-нататъшно подсилване на нашето съдействие с страните от ОИК във всички области, като в същото време зачитаме вашите социално-политически структури и обичайни духовни и морални полезности “, добави Лавров.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР