Руската страна смята, че САЩ са длъжни да предоставят изчерпателна

...
Руската страна смята, че САЩ са длъжни да предоставят изчерпателна
Коментари Харесай

Песков: САЩ са длъжни да предоставят изчерпателна информация за биолабораториите

Руската страна счита, че Съединени американски щати са длъжни да дават изчерпателна информация за биологичните лаборатории в Украйна. Това сподели пред публицисти прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков, предава ТАСС.

„ Разбира се, ние имаме вяра, че Съединени американски щати са длъжни да дават изчерпателна информация за тези лаборатории “, сподели още представителят на Кремъл.

Песков означи, че в Москва се приказва за съответния „ проблем от много време след оповестените данни за лаборатории “, които се намират наоколо до границите на Руската федерация.

„ Ние приказваме за това по-често, съвсем всеки ден ", продължи той.

" Тази стратегия за биолаборатории, която Съединени американски щати създават, е добре позната. Не е транспарантна. Има доста въпроси по отношение на тази стратегия, освен от нас, само че и от други страни по света “.

Коментирайки по искане на публицист изказвания, че биологична лаборатория може да бъде ситуирана в предприятието " Азовстал " в Украйна, Песков означи, че " не разполага с такава информация ". „ От друга страна, скоро ще разберем всичко “, заключи той.

Както сподели по-рано формалният представител на съветското Министерство на защитата генерал-майор Игор Конашенков, по време на специфична военна интервенция, обстоятелствата за незабавно пречистване от режима на Киев от следи от военна биологична стратегия, изпълнявана в Украйна, финансирана от Министерството на защитата на Съединени американски щати. Според него е получена информация от чиновници на украинските биологични лаборатории за незабавното заличаване на изключително рискови патогени на 24 февруари: чума, антракс, холера и други смъртоносни заболявания.

На 9 март заместник-държавният секретар на Съединени американски щати Виктория Нуланд, говорейки на чуване в комисията по външни работи на Сената на Съединени американски щати, призна, че в Украйна има уреди, където се правят биологични проучвания, Вашингтон се пробва да предотврати попадането им под надзор на съветските сили. Според нея Държавният департамент е " угрижен, че съветските военни може да се пробват да поемат контрола над тях " и работи с украинската страна, с цел да подсигурява, че Киев може да " предотврати някой от тези проучвателен материали да попадне в ръцете на съветските сили “. В отговор съветското министерство на защитата означи, че с тези думи Нуланд удостовери присъединяване на Пентагона във военно-биологични стратегии в Украйна.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР