Руската страна отрича основанията за обявяване на форсмажорни обстоятелства при

...
Руската страна отрича основанията за обявяване на форсмажорни обстоятелства при
Коментари Харесай

Русия не приема украинските обяснения за спирането на газа

Руската страна отхвърля основанията за оповестяване на форсмажорни условия при преноса на газ от оператора на ГТС на Украйна във връзка с част от директните мощности. Руската компания също отхвърля като механически невъзможна концепцията за прекачване на размери към различен маршрут, заяви " Интерфакс ".

Официалният представител на " Газпром " Сергей Куприянов сподели: " Газпром " през днешния ден получи публично съобщение от " Оператора на газотранспортната система на Украйна ", че украинската страна, базирайки се на форсмажорни условия, стопира да приема газ за пренос през украинската Географска информационна система " Сохрановка ". Операторът на GTSU предлага всички директни размери да бъдат трансферирани към Географска информационна система Суджа.

Още на 9 март Павел Сорокин, първи заместник-министър на енергетиката на Руската федерация, означи, че компресорната станция в Новопсков е под контрола на съветските въоръжени сили. През последното време приемането на газ за пренос продължи в същия размер без никакви въпроси.

Куприянов добави, че " в това време е получено съобщение от NJSC " Нафтогаз на Украйна ", че в случай че газът продължи да се доставя от съветска страна към GIS Sokhranivka, размерите в точките на излаз от GTS на Украйна ще бъдат надлежно понижени "

" В тази връзка " Газпром " заявява, че не е получил никакво удостоверение за събитията на непреодолима мощ, не вижда спънки за продължение на работата в предходния режим, украинските експерти са работили безшумно през цялото това време по Географска информационна система " Сохрановка " и " Новопсков ". CS " и не престават да го вършат, преносът през Сохрановка беше обезпечен напълно и нямаше недоволства от контрагенти ", сподели представителят на съветската компания.
 Украйна приключва преноса на газ към Европа през изгубените територии на Луганска област
Украйна приключва преноса на газ към Европа през изгубените територии на Луганска област

Това може да засегне една трета от газа за Европа

" Газпром " извършва напълно всички свои отговорности към европейските консуматори, доставя газ за пренос в сходство с контракта и съглашението с оператора, директните услуги се заплащат напълно ", акцентира той. Прехвърлянето на размери към Географска информационна система Суджа въз основата на съветската поточна скица е софтуерно невероятно, разпределението на размерите е ясно посочено в съглашението за съдействие от 30 декември 2019 година и украинската страна е наясно с това ", сподели Куприянов.

Припомняме, че по-рано през днешния ден стана ясно, че Украйна приключва преноса на газ към Европа през изгубените територии на Луганска област.

Операторът отбелязва, че " компресорната станция Новопсков е първата от компресорните станции на украинската ГТС в Луганска област, през която минава директно съвсем една трета от газа (до 32,6 милиона кубически метра на ден) от Русия към Европа. Компанията добави, че " с цел да извърши напълно отговорностите си за пренос към европейските сътрудници, е допустимо краткотрайно прекачване на недостъпни мощности от физическата точка на връзката " Сохранивка " към физическата точка на връзката " Суджа ", която се намира на територията, следена от Украйна.

Компанията добави още, че сега нейните чиновници не могат да " упражняват действен и софтуерен надзор върху Конституционен съд " Новопсков " и други активи, намиращи се в тези територии ".
 Европейска комисия: Неприемливо е да се заплаща за газа в рубли
Европейска комисия: Неприемливо е да се заплаща за газа в рубли

То нарушавало глобите против ЦБ на Русия

Засега от това известие не излиза наяве дали доставките на газ към Европа ще бъдат понижени с една трета. Русия разгласи, че поръчките за газ от Европа напоследък се усилват.

Повечето европейски страни обаче чакат датата 20 май, когато изтичат множеството периоди за заплащане в на газа в рубли и когато е допустимо Русия да спре съвсем целия експорт на газ към Европейски Съюз като се изключи Унгария, която се съгласи да заплаща по новата скица в рубли.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР