Руската страна е отказала да води тристранни преговори за транзит

...
Руската страна е отказала да води тристранни преговори за транзит
Коментари Харесай

Русия саботира преговорите за транзит на газ през Украйна след 2020 г.

Руската страна е отказала да води тристранни договаряния за пренос на газ с Украйна и Европейския съюз през май, а такива диалози не са съгласувани и за юни, разгласи изпълнителният шеф на украинската държавна компания " Нафтогаз " Юрий Витренко, предава украинската организация УНН.
" Предвид това, че съветската страна отхвърли да води тристранни договаряния през май, т.е. след избирането на новия президент на Украйна, както и това, че не бяха съгласувани договаряния за юни, то става явно, че те умишлено блокират този развой. И тук спекулациите за повлияване на изборите за президент или парламент са единствено опрощение ", написа Витренко на профила си във Фейсбук.

Той допусна, че руснаците чакат решението на Дания за " Северен поток 2 ", след което ще стане ясно дали строителството на газопровода ще се забави, или той ще стартира да работи от 1 януари 2020 година, както е планувано.
" Напомням, че единствено един от трите разновидността за направления на " Северен поток 2 ", които сега преглежда Дания, ще докара до закъснение на строителството. И даже това закъснение не подсигурява на Украйна опазване на преноса – Русия може умишлено да избере сюжет, съгласно който те просто ще лимитират доставките на газ в Европа до договорния най-малко, което ще докара до увеличение на цените в Европа (и за Украйна) и по-късно от позицията на силата Русия ще натисне Европа да спре да в профил пречките пред СП2 ", изясни той.
Агенцията напомня, че по-рано Витренко е декларирал, че Русия се пробва да забави тристранните договаряния сред Европейски Съюз, " Нафтогаз " и " Газпром ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР