Руската специална операция и настъпателните действия в Украйна ще продължат.

...
Руската специална операция и настъпателните действия в Украйна ще продължат.
Коментари Харесай

Русия няма да спре нападението срещу Украйна и няма да се сдържа дълго срещу контраофанзивата ѝ

Руската специфична интервенция и настъпателните дейности в Украйна ще продължат. Основната цел остава „ освобождението на цялата територия “ на източния украински район Донбас. Това сподели съветският президент Владимир Путин по време на срещата на върха на Шанхайската организация за съдействие в Самарканд .

Думите му идват в седмиците, в които съветските сили всеобщо отстъпват пред украинската контраатака в Североизтчна и Южна Украйна. Само за няколко дни Киев си върна над 6000 км2 територии, които бяха окупирани от руснаците.

„ Нека да забележим по какъв начин ще се развие и по какъв начин ще приключи “, сподели той във връзка с контранападението.

Путин предизвести също и че Русия няма да дава отговор сдържано на украинските удари по съветска територия „ прекомерно дълго “.

„ Нанесохме някои чувствителни удари, да приемем, че са предупредителни. Но в случай че обстановката се развива по този метод, отговорът ни ще бъде по-сериозен “, сподели още той.

Думите му идват във връзка серия от детонации във военни обекти на територията на Русия в последните дни. Някои от тях бяха в и към югозападната.

Путин за следващ път отхвърли Русия да е правила военни закононарушения, да са били атакувани цивилни цели и да са убивани цивилни.

След освобождението на окупирани територии украинските управляващи откриха и оповестиха за осъществявани от страна на съветските бойци. Преди дни Москва удари я обекти край родния град на Володимир Зеленски Кривой рог, което Киев дефинира като основаване на сериозна опасност за локалното население.

Русия продължава да отхвърля и да е отговорна за положението на, която завладя при започване на войната и на собствен ред упреква Киев за детонациите и пожарите в региона, които на няколко пъти извадиха от строя централата.

В петък Еманюел Макрон и ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел осъдиха дейностите на Москва по отношение на разкритията от Изюм и другите освободени украински територии.

„ Извършители на това ще би трябвало да дават отговор за дейностите си. Няма мир без правдивост “, написа Макрон в Туитър.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР