Руската служба за защита на потребителите обяви, че ще контролира

...
Руската служба за защита на потребителите обяви, че ще контролира
Коментари Харесай

Русия затегна контрола върху грузинския алкохол

Руската работа за отбрана на потребителите разгласи, че ще управлява по-строго внасяната от Грузия алкохолна продукция, съобщи РИА Новости.

"През последно време ние следим наклонността, че качеството на създаваните в Република Грузия виновност и спиртни питиета, които се пласират на пазара в нашата страна, се е влошило фрапантно. Некачествените артикули са се нараснали 2,9 пъти от 2014 до 2018 година ", са показали още от федералната институция.

Говорителят на съветския президент Владимир Путин Дмитрий Песков е показал, че инспекциите са нямали нищо общо с последните събития в Тбилиси. "Става дума за надзор върху продуктите ", е декларирал прессекретарят на Кремъл.

Наскоро стачкуващи са се пробвали да влязат в Народното събрание в Тбилиси поради наличието на съветски народен представител в залата. В отговор на размириците Москва бе оповестила за прекъсването полетите от и до Грузия. Собственици на заведения в кавказката република са отвърнала с въвеждане на 20-процентово нарастване на цените за говорещите съветски клиенти.

Москва и Тбилиси са прекратили дипломатическите си връзки след войната за Южна Осетия през 2008 година, а Грузия се е включила към глобите срещи Русия, въведени от Европейския съюз, Съединени американски щати и още няколко страни поради окупацията на украинския черноморски полуостров Крим през 2014 година

Днес Путин е оповестил, че удължава периода на възбраната за импорт на редица артикули от към 30-те страни до края на 2020 година Москва наложи рестриктивните мерки в отговор на глобите.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР