Руската служба за външно разузнаване отбелязва 100-годишнината си, един век

...
Руската служба за външно разузнаване отбелязва 100-годишнината си, един век
Коментари Харесай

Русия празнува един век шпионаж в чужбина

Руската работа за външно разузнаване отбелязва 100-годишнината си, един век шпионски задачи в чужбина, съобщи ДПА.

"Всяка сполучливо приключена разследваща интервенция е неповторима и героична по собствен личен метод ", съобщи Сергей Наришкин, който оглавява службата, а също и Съвета за национална сигурност на Русия.

По думите му службата "гарантира сигурността на милиони съветски жители, а също и националния суверенитет, социално-политическата непоклатимост, икономическото развиване и научно-техническия напредък ".

Наришкин приветства някогашните и актуалните чиновници на Службата за външно разузнаване на Русия (СВР), а също и ветераните от външното разузнаване от някогашните руски републики. Той съобщи, че със своята работа те са защитавали обществото и страната от евентуални външни закани.

Макар формалните празнувания на 100-годишнината да бяха анулирани поради пандемията, Наришкин откри монумент на шпионите герои и галерия в Москва, а държавната телевизия излъчи богата стратегия от документални филми в чест на службата.

СВР е правоприемник на тогавашното руско Комитет за Държавна сигурност (на СССР) дружно с Федералната работа за сигурност (руското контраразузнаване).

В наши дни вниманието на службите за външно разузнаване е концентрирано върху битката с тероризма и екстремизма и върху оръжейния надзор, включително неразпространението на оръжия за всеобщо поразяване, съобщи Наришкин.

На днешната дата през 1920 година създателят на пeчално известното ЧК (Черезвичайная комисия), комунистическият бунтовник Феликс Дзержински, подписва декрет за основаването на външен отдел.

Всички съветски разследващи служби не престават да означават този ден като собствен празник и за тях Дзержински, безсърдечен екзекутор по времето на руския деспот Йосиф Сталин, именуван "Железния Феликс ", е воин, отбелязва ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР