Руската система за противовъздушна отбрана е унищожена в Крим при украинска атака

...
Украйна е унищожила сложна руска система за противовъздушна отбрана в
Коментари Харесай

Украйна е унищожила сложна руска система за противовъздушна отбрана в окупирания Крим, разбра BBC.

Киевската служба за сигурност (SBU) и военноморските сили извършиха атаката срещу руско съоръжение близо до Евпатория с помощта на крилати ракети и дронове, каза източник от украинското разузнаване пред BBC.< /p>

Видеозаписи в социалните медии показват пожар и дим близо до Евпатория, в западната част на окупирания от Русия полуостров.

Москва все още не е коментирала директно атаката.

Вместо това руското министерство на отбраната заяви, че е свалило няколко украински дрона и е осуетило отделна атака срещу военноморски патрулен кораб.

Украйна изстреля ракета атака срещу КримРуска ракета е насочена към цивилен товарен кораб - UKUkraine твърди, че Крим е кацнал в Деня на независимостта

По-рано в четвъртък бяха съобщени редица експлозии на полуостров Крим, който Русия незаконно окупира през 2014 г.

Според разузнавателния източник на Би Би Си украинската операция е използвала безпилотни самолети, за да унищожи радарна решетка, след това крилати ракети, за да ударят пускови установки за противовъздушна отбрана.

"Безпилотните самолети се фокусираха върху системите за противовъздушна отбрана и техните радари. След като извадиха от строя радарните станции, частите на ВМС удариха системите S300 и S400 "Триумф", които струва 1,2 милиарда долара от две крилати ракети Нептун“, каза източникът.

Позовавайки се на местни жители, украинските медии съобщиха, че експлозиите са се случили около 05:40 местно време (02:30 GMT) и е бил забелязан дим близо до военната база.

BBC Verify анализира кадри в социалните медии на издигащ се дим и смята, че е от атаката срещу Евпатория.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР