Руската Сбербанк ще предостави на АО „Аккую Нуклеар“, дъщерна на

...
Руската Сбербанк ще предостави на АО „Аккую Нуклеар“, дъщерна на
Коментари Харесай

Сбербанк ще отпусне кредит от 400 млн. долара на АО Аккую Нуклеар за строителството на АЕЦ в Турция


Руската Сбербанк ще даде на АО „ Аккую Нуклеар “, дъщерна на държавната корпорация „ Росатом “ заем от 400 млн. $ за 7 години за строителството на атомната електроцентрали в Турция, съгласно прессъобщение на банката.

„ Сбербанк “ е първият заемодател по плана за строителството на атомната електроцентрала „ Аккую “ в Турция. В рамките на договорката Сбербанк ще даде на АО „ Аккую Нуклеар “, дъщерна компания на държавната корпорация „ Росатом “, заем от 400 млн. $ за период от 7 години “, се споделя в известието. Преди дейностите по построяването на АЕЦ „ Аккую “ се финансираха със средства от бюджета на Руската федерация и от лични средства на „ Росатом “, се отбелязва в известието, представено от съветски организации.

АЕЦ „ Аккую “ е първата атомна електроцентрала, която се строи в Турция. Проектът планува създаване на 4 енергийни блока с мощ от по 1200 МВт всеки. Строителството на първия енергиен блок стартира през април 2018 година, а пускът е плануван за 2023 година, а по-късно би трябвало да се построява по един блок на година. Стойността на плана е от порядъка на 20 милиарда $.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР