Руската рубла затвърди стойността си на ниво около 60 рубли

...
Руската рубла затвърди стойността си на ниво около 60 рубли
Коментари Харесай

Руската рубла се стабилизира около 60 за долар

Руската рубла затвърди цената си на равнище към 60 рубли за $. Тласък не престават да дават финансовият надзор и високите цени на петрола - главната експортна стока на Русия, заяви Ройтерс.

Към 10:38 ч. бълг. вр. (07:38 часа по Гринуич) рублата прибави 0,3 на 100 по отношение на $ и регистрира курс от 60,40 рубли за $, като се търгува в диапазона 59-62 рубли за $ за шести следващ ден.

Спрямо еврото рублата нарастна с 1,2 на 100 до 61,48 рубли за евро, много над минимума от 132,42 рубли за евро, доближат дни откакто Москва предприе нашествието си в Украйна на 24 февруари.

Рублата се трансформира в най-добре представящата се валута в света от началото на годината,

подкрепена от наложения от Кремъл финансов надзор, с цел да се защищити стопанската система и финансовата система на Русия от западните наказания, отбелязва Ройтерс.

Въпреки това рублата може последователно да отслабне скоро, като се има поради, че интервалът за заплащане на налога върху облагата, който нормално покачва търсенето на валутата, ще стартира по-късно през август, съгласно разбор на Промсвязбанк.

Руските борсови показатели се движат разнопосочно през днешния ден. Деноминираният в долари RTS прибави 0,3 на 100 до 1086,7 пункта, а деноминираният в рубли MOEX понижа с 0,3 на 100 до 2083,1 пункта в ранната сесия.

Депозитарните разписки на съветски компании, търгувани на задгранични тържища и държани в съветски депозитари, ще бъдат автоматизирано конвертирани в акции на Московската борса от 15 август.

Това съставлява опит да се понижи контролът на задграничните стопански сътрудници върху тези компании на фона на западните наказания, напомня Ройтерс.

Пазарната интензивност може да се усили по-късно през годината, когато Московската борса даде достъп за вложители от така наречен другарски страни. Това трябваше да се случи през вчерашния ден, 8 август, само че в края на предходната седмица беше обявено, че решението ще важи единствено за пазара на деривати, а не за главния фондов пазар.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР