Руската рубла загуби от стойността си, след като президентът Владимир

...
Руската рубла загуби от стойността си, след като президентът Владимир
Коментари Харесай

Руската рубла поевтиня, след като Путин облекчи капиталовия контрол

Руската рубла загуби от цената си, откакто президентът Владимир Путин подписа декрет, който пазарът интерпретира като евентуално позволение за експортно насочените компании да понижат конвертирането на задграничната валута, с която оперират, в рубли, съобщи Ройтерс.

Износителите към този момент ще са задължени да обръщат задгранична валута в рубли в размер, избран от държавна комисия, написа в постановлението, без да се дават повече детайлности.

Този ход се интерпретира като проправяне на пътя към идно облекчение на финансовия надзор, което задължи експортьорите да обръщат 80 на 100 от приходите си в рубли, а през май условието беше понижено до 50 на 100.

Към 13:42 часа по Гринуич съветската рубла изгуби 0,3 на 100 по отношение на $ при курс от 59,60 рубли за $, откакто по-рано отряза най-силната си точка от 25 май от 57,40.

Все отново съветската валута се повиши с 0,3 на 100 по отношение на еврото при днешната търговия, при курс от 63,33 рубли за евро.

Указът на Путин, който на доктрина може да докара до по-ниски равнища на доставяне с задгранична валута, идваща от експортните компании, може да изтрие част от цената на рублата, изпращайки я до равнища от 65 рубли за $, които са удобни за съветския бюджет, съгласно анализаторите на " Промсвязбанк ".

" Този декрет е доста добра илюстрация, че валутен курс под 60 рубли за $ в действителност вреди на експортьорите, изключително на нестоковите, и на бюджета ", сподели Евгений Суворов, анализатор в " ЦентроКредит Банк ".

Руската централна банка и Министерството на финансите отхвърли коментар на питане от страна на Ройтерс.

Рублата се трансформира в най-добре представящата се валута в света от началото на година, вследствие на наложения от Кремъл финансов надзор за повече от три месеца. Силната рубла подкопава приходите на страната от продажбата на артикули в чужбина, заплатени в задгранична валута.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР