Руската рубла удари ново дъно днес на фона на ескалацията

...
Руската рубла удари ново дъно днес на фона на ескалацията
Коментари Харесай

Руската рубла с нов срив! Удари дъно от 2016 година, Централната банка на Русия прекрати ...

Руската рубла удари ново дъно през днешния ден на фона на ескалацията на напрежението сред Русия и Съединени американски щати по отношение на новите наказания и спора към Сирия. Руската валута доближи ниско ниво, записано през 2016 година.

Руският пазар e в режим на " тотална ликвидация ", откакто Съединени американски щати постановиха нови наказания против Москва на 6 април, прицелвайки се в едни от най-големите съветски компании и видни предприемачи.

Напрежението сред Москва и Вашингтон ескалира в допълнение в сряда, откакто русия предизвести, че всяка една ракета на Съединени американски щати, изстреляна по Сирия по отношение на хипотетичната химическа офанзива в град Дума, ще бъде свалена. Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че Русия би трябвало да се приготви за ракетите, " които в скоро време ще дойдат ".

Малко след изказването на Тръмп рублата удари курса 65.05 по отношение на $ на борсата в Москва. Това е най-ниското ѝ равнище от края на ноември 2016 година. Така съветската валута изгуби над 11 % от цената си поради наложените наказания.

Докато фундаменталните фактори, като положението на съветската стопанска система и макроикономическите политики, останаха непроменени, апетитът към съветски активи спадна доста през миналите дни.

Сега пазарът следи от близко индикациите за това, по какъв начин Москва ще отговори на глобите и на възможните дейности на Съединени американски щати в Сирия.

Руският министър председател Дмитрий Медведев съобщи, че отговорът на американските наказания ще е " съответен ", а също и че Москва ще прегледа внасяните от Съединени американски щати артикули и американските компании, които оперират в Русия, обмисляйки своя отговор.

В като знак, че поевтиняването на рублата тормози съветските управляващи, съветският финансов министър Антон Силуанов съобщи, че Русия е прекратила краткотрайно закупуването на задгранична валута за попълване на валутните си запаси, с цел да избегне натиска от поевтиняването на личната ѝ валута.
Данни на Централната банка демонстрираха, че финансовото ведомство не е купувало никакви валути за запасите си през понеделник.

Превод и редакция: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР