Руската рубла се срина до рекордно ниски нива, след като

...
Руската рубла се срина до рекордно ниски нива, след като
Коментари Харесай

Руската рубла потъна. Москва спря търговията на всички свои пазари

Руската рубла се срина до рекордно ниски равнища, откакто президентът Владимир Путин разпореди началото на специфична военна интервенция в Украйна, съобщи Си Ен Би си.

Към 9:40 българско време един $ се разменя за 87,3976 рубли, което съставлява растеж на щатската валута със 7,01% спрямо предходния ден. Москва спря търговията на всички свои пазари.

В същото време Руската централна банка разгласи, че ще стартира намеса на валутните пазари и ще обезпечи спомагателна ликвидност на банковия бранш

Ситуацията в Украйна се утежнява бързо като външният министър на страната Дмитро Кулеба съобщи, че Русия е почнала натоварен обстрел по украински войски в източната част на страната.

От Киев оповестиха още, че се организира офанзива и от страна на окупиран Крим.

НАТО ще организира изключителна среща в отговор на нашествието. Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън осъди дейностите на Путин, обещавайки да наложи „ строги наказания на Русия “.

„ Путин е избрал пътя на заличаване “, сподели английският министър председател Борис Джонсън.

Атаката раздруса международните пазари.

Всички американски и европейски фондови фючърси са на алено, а цените на петрола внезапно нарастнаха, като Брентът мина прага от 100 $ за барел.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР