Руската разузнавателна служба е инструктирала заподозрения да открие точното разположение

...
Руската разузнавателна служба е инструктирала заподозрения да открие точното разположение
Коментари Харесай

Руска ”къртица” в разузнаването на Германия е предавала данни за Украйна

Руската разследваща работа е инструктирала обвинения да открие точното разположение на доставените от Съединени американски щати системи за залпов огън HIMARS и на доставената от Берлин система за противовъздушна защита IRIS-T, оповестява „ Шпигел “. " Хора, осведомени със случая, настояват, че е много малко евентуално такива данни да са били предадени ", се споделя в него.

Украйна разгласи през днешния ден, че нейните въоръжени сили са употребявали артилерийските системи " Хаймарс ", доставени от Съединените щати предишния месец, с цел да унищожат петдесет съветски склада за муниции.

Според немското списание " Фокус " обаче хипотетичният разузнавач, разпознат единствено като Карстен Л., е съумял да съобщи документите, съхранявани от немската организация за външно разузнаване BND, за свръхсекретни съветски информационни системи.

Арестуваният чиновник на немското разузнаване е началник на строго секретно ръководство на техническото външно разузнаване в Германия и е могъл да трансферира към Русия данни, получени от разследващите служби на Съединени американски щати и Англия, в Русия.

През януари е задържан и втори обвинен, разпознат като Артур Е., който е упрекнат в съучастничество в измяната, като е оказал помощ на Карстен Л. да съобщи информацията на Русия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР