Руската ракетно-космическа корпорация Енергия започна робота по създаването на модул

...
Руската ракетно-космическа корпорация Енергия започна робота по създаването на модул
Коментари Харесай

Русия създава модул за изпращане на космонавти на Луната

Руската ракетно-космическа корпорация „ Енергия ” стартира робота по основаването на модул за изпращане на космонавти на Луната, заяви ТАСС.

Комплексът ще бъде изпратен на окололунна орбита благодарение на ракета-носител от свръхтежък клас. Той ще бъде доставен на интернационалната окололунна галактическа станция „ Дийп спейс гейтуей ” на части и там ще бъде съединен, съхраняван и обслужван.

„ Станцията „ Гейтуей ” ще разреши да бъдат отработени главните технологии за престояване на космонавти в изискванията на далечния космос ”, оповестиха от корпорацията.

Освен за непилотирани и пилотирани задачи на повърхността на естествения земен сателит, окололунната галактическа станция ще се употребява и за експериментиране на технологиите за изпращане на хора до Марс.

През септември 2017 година Роскосмос и НАСА подписаха заявление за желанието им да работят зареализацията на начинания за асимилиране на космоса. Става дума за планувани работи посъздаване на обитаема окололунна галактическа станция.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР