Руската противовъздушна отбрана свали дрон, насочен към Москва, съобщи кметът

...
Руската противовъздушна отбрана свали дрон, насочен към Москва, съобщи кметът
Коментари Харесай

Русия свали дрон, насочен към Москва

Руската противовъздушна защита смъкна дрон, ориентиран към Москва, заяви кметът на съветската столица Сергей Собянин. Полетите на главните московски летища " Внуково ", " Домодедово " и " Шереметиево " бяха прекратени. Украинското военно разузнаване оповестява, че украински дрон е поразил съветска военна база на анексирания Кримски полуостров, а локални поданици оповестяват за гърмежи и жертви.

Москва заяви през вчерашния ден за едно от най-големите координирани въздушни набези, осъществявани до момента от украинската войска против следени от Русия територии. В известието на съветското министерство на защитата се показва, че са били свалени 42 дрона, атакували Крим.

Въпреки продължаващите офанзиви към този момент има сигнали за обновяване на договорката за експорт на украинско зърно през Черно море, която изтече на 17 юли и не беше възобновена от Русия. От Кремъл оповестиха, че съветският президент Владимир Путин се чака скоро да се срещне с турския президент Реджеп Ердоган.

Дипломатически източници от Турция оповестяват, че диалозите може да се състоят в Сочи при започване на септември. Вчера външните министри на Украйна и на Турция - Дмитро Кулеба и Хакан Фидан, се срещнаха в Киев и разискаха зърнената договорка. Това е първото посещаване в Украйна на Фидан, чака се той да посети и Русия.

" Работим върху различни направления, само че обективно видяно маршрутът през Черно море е най-хубавото решение. Блокадата на Черно море би трябвало да спре ", съобщи Дмитро Кулеба, министър на външните работи на Украйна.

" Не може да позволяваме бомбардиране на пристанища и пукотевица против транспортни средства, основни за зърнената търговия. Ето за какво считаме, че Русия би трябвало да взе участие. Прогнозирахме, че ще има произшествия в Черно море, когато Москва не взе участие в съглашението и предупредихме за това сътрудниците ни ", добави Хакан Фидан, министър на външните работи на Турция.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР