Руската противовъздушна отбрана е унищожила тази сутрин 42 украински дрона

...
Руската противовъздушна отбрана е унищожила тази сутрин 42 украински дрона
Коментари Харесай

Русия казва, че свалила 42 украински дрона над Крим и ракета над Калужка област

Руската противовъздушна защита е унищожила тази заран 42 украински дрона над полуостров Крим и е свалила една ракета над Калужка област край Москва, съобщи Ройтерс, като се базира на изявление на министерството на защитата на Русия.

Според съветското министерство 9 дрона са били унищожени от противовъздушната защита, а още 33 украински дрона са били унищожени от силите за радиоелектронна битка и са се разрушили над Крим без да доближат задачите си.

Назначеният от съветските управляващи губернатор на Севастопол Михаил Развожаев написа в Телеграм, че няколко украински дрона са били унищожени над нос Херсонес в покрайнините на Севастопол.

По-рано съветското министерство на защитата заяви, че е свалило една изстреляна от Украйна ракета над Калужка област, която граничи с Москва.

Двете огромни летища Внуково и Домодедово в Москва рано тази заран краткотрайно преустановиха полетите, предадоха ТАСС и Ройтерс, базирайки се на изказване на съветските авиационни управляващи.

Въздушното пространство над двете столични летища е затворено и те краткотрайно не одобряват и не изпращат полети. Част от самолетите са ориентирани към зоната за изчакване, допълват авиационните управляващи.

Жителите на Тулска и Калужка област оповестиха в обществените мрежи за детонации, които са чули през нощта, осведоми съветската онлайн медия " База ".

Руските военни обявиха рано тази заран, че Украйна се е пробвала да нападна цивилни обекти на нейна територия с модифицирана ракета С-200, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Няма още коментар от страна на Украйна, нито удостоверение за тази информация от самостоятелен източник, отбелязва Ройтерс.

Агенцията напомня, че полетите над Москва бяха краткотрайно прекратени също и във вторник и сряда по време на набези на украински дронове.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР