Руската противоракетна система S-400 се оказва истински експортен шлагер. Причината:

...
Руската противоракетна система S-400 се оказва истински експортен шлагер. Причината:
Коментари Харесай

Твърдят, че това руско оръжие няма равно на себе си

Руската противоракетна система S-400 се оказва същински експортен шлагер. Причината: твърди се, че в механически проект този оръжеен комплекс няма еднакъв на себе си. Но има и друго: " Купуват не S-400, а дързостта на Путин ".

Индия към този момент подписа договорка за покупката на S-400, Китай получи първите комплекси от системата още през януари тази година, а Турция чака поръчаната от нея пратка през идната година. Интерес демонстрират също Саудитска Арабия, Катар, Ирак и Алжир, оповестява немският вестник " Ди Велт " и пита: Защо това съветско оръжие е толкоз известно?

Експортният шлагер на Путин

" На хартия S-400 наподобява в действителност ослепително. Твърди се, че мобилният оръжеен комплекс може както през деня, по този начин и нощем да прихваща всевъзможни летящи цели в границите на радиус от 400 километра и на височина до 30 километра. С други думи: системата може да поразява както балистични ракети, по този начин и ниско летящи дрони и даже невидимите за радарите американски самолети F-22 и F-35. За съпоставяне: американската система THAAD също може да смъква ракети, само че не и самолети ", написа изданието и изброява още преимущества на съветското оръжие. Първо, S-400 може да се задейства изключително бързо. И второ, до момента в който съветската система може да се зарежда с ракети с друг обхват на деяние, опциите на американските " Пейтриът " се изчерпват при радиус от близо 100 километра. В техническо отношение S-400 фактически превъзхожда американските системи, споделя пред " Ди Велт " Симон Веземан, оръжеен специалист от стокхолмския мозъчен концерн СИПРИ.

 

 Снимка 335763

Източник: Спутник

 

 

money.bg

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР