Руската пропаганда до такава степен се е оплела в лъжи,

...
Руската пропаганда до такава степен се е оплела в лъжи,
Коментари Харесай

Руската пропаганда пак стана за смях: армията на Путин 4 пъти превзема един град

Руската агитация дотам се е оплела в неистини, че към този момент „ денацифицира “ едни и същи села в Украйна по няколко пъти. Изданието „ Проект “ проучва всички изказвания на представителя на съветското военно министерство Игор Конашенков и откри доста несъответствия в тях.

Кремъл продължава да крие от съветските жители броя на убитите съветски бойци в тази безсмислена война, стартирана непредизвикано от Владимир Путин на 24 февруари, тъй като това може да обърне публичните настроения. Русия търпи големи загуби в човешка мощ и военна техника. Игор Конашенков, шеф на отдела за информация и всеобща връзка в Министерство на защитата на РФ, постоянно се появява по малкия екран, с цел да лъже за протичащото се на украинска земя.

Анализът на лъжите на Конашенков демонстрира, че той е докладвал два пъти за завладяването на 25 обитаеми места в Украйна. Четири пъти е съобщил за завладяването на град Кременная (Луганска област), а по три пъти е съобщавал за завладяването на обитаемоте места Боровенки, Тарамчук и Новомайорска. В прессъобщенията са откривани и несъществуващи топоними – да вземем за пример „ Павлоградска област “.

Руската агитация също така е съобщила за унищожаването на 84 дрона „ Байрактар “ - доста повече, в сравнение с има Украйна. Това е с най-малко две дузини повече от публично известния брой дронове, с които разполага Киев. Броят на хипотетичните унищожени бронирани машини на Украйна (3800) доста надвишава техния брой освен при започване на войната (според съветските оценки 2416), само че и като се вземат поради вероятните доставки от Запад по време на войната (около 700).

Руската агитация продължава ежедневно да изрича неистини, а постоянно те идват от най-високо равнище. Президентът Владимир Путин безочливо излъга, че съветската войска „ не нанася удари по цивилен обекти “ в Украйна, въпреки че от началото на нашествието 120 000 жилищни здания са унищожени. Външният министър Сергей Лавров пък отхвърля Русия да води война в Украйна. Всеки ден съветският агресор прави ужасяващи военни закононарушения в Украйна, убивайки невъоръжени цивилни, измежду които и деца. 341 деца са умъртвили убити от съветската войска до този миг. Има доказателства за 20 000 военни закононарушения, осъществени от окупаторите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР