Руската прокуратура препоръча налагане на глоба за известния критик на

...
Руската прокуратура препоръча налагане на глоба за известния критик на
Коментари Харесай

Руската прокуратура поиска снизходителна присъда за критика на Кремъл Евгений Ройзман

Руската прокуратура предложи налагане на санкция за известния критик на Кремъл Евгений Ройзман, съден в централния град Екатеринбург поради мнения по отношение на спора в Украйна, предадоха съветските държавни медии.

Прокурорът настоя съдията да " признае Евгений Ройзман за отговорен и да му наложи санкция в размер на 260 000 рубли (около 3000 евро) " по обвинявания в дискредитиране на съветските военни.

60-годишният някогашен кмет пледира почтен по време на правосъдния развой, който стартира при започване на април и по време на който можеше да получи до пет години затвор.

Ройзман е упрекнат в дискредитиране на армията във видеоклип, оповестен в Ютюб през юли 2022 година, в който подлага на критика офанзивата на Москва в Украйна.

От началото на спора през предходната година Кремъл се стреми да заглуши несъгласието с бойните дейности и с управлението на президента Владимир Путин.

Ройзман е измежду намаляващия брой видни опозиционни дейци, които не са в пандиза или в заточение.

Прокурорът обоснова рекомендацията за снизходителна присъда с " ниската тежест " на закононарушението и " смекчаващите виновността условия ", в това число обстоятелството, че Ройзман има дребни деца и се занимава с благотворителна активност.

През 2013 година 60-годишният Ройзман стана най-високопоставеният опозиционен кмет в Русия и заемаше този пост в уралския град Екатеринбург в продължение на пет години.

Той е известна персона в града и другар на хвърления в пандиза критик на Кремъл Алексей Навални.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР