Руската прокуратура поиска руска двойка да бъде лишена от попечителството

...
Руската прокуратура поиска руска двойка да бъде лишена от попечителството
Коментари Харесай

Руската прокуратура иска да лиши от родителски права двойка, дошла на протест с бебето си

Руската прокуратура изиска съветска двойка да бъде лишена от попечителството над едногодишното им бебе, което било донесено от нея на забранен опозиционен митинг в Москва на 29 юли, заяви съветската секция на Би Би Си.

" Беше открито, че на 29 юли двойката е взела участие нелегално в забранен протест с едногодишния си наследник. По време на митинга родителите са поверили детето на трети човек, което е изложило на риск здравето и живота на детето ", се споделя в изказване на прокуратурата.

Така родителите, " експлоатирайки детето, са злоупотребили със своите наставнически права в ущърб на ползите на сина си ", счита прокуратурата.

Независимото съветско издание ОВД-Инфо обръща внимание на обстоятелството, че в началото в прокурорското известие се е говорило за " породени на детето морални и физически вреди ". Впоследствие тази фраза е отпаднала от уеб страницата на прокуратурата.

В резултат на това прокуратурата е отправила до съда искане двамата родители да бъдат лишени от родителските права върху детето. Тя акцентира, че бащата на момченцето няма право да гласоподава на изборите за градски съвет на Москва, защото има единствено краткотрайна регистрация в съветската столица.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР