Руската прокуратура обяви, че смята Атлантическия съвет - консервативен мозъчен

...
Руската прокуратура обяви, че смята Атлантическия съвет - консервативен мозъчен
Коментари Харесай

Руската прокуратура обяви Атлантическия съвет за нежелана организация

Руската прокуратура разгласи, че счита Атлантическия съвет - закостенял мозъчен концерн с централа във Вашингтон - за нежелана организация, сочи известие на уеб страницата ѝ.

Това значи, че съветът не може да продължи работа на територията на страната. Негов ръководител сред 2014 и 2017 година е Джон Хънтсман - сегашният дипломат на Съединени американски щати в Русия. Хънтсман е прочут покровител на твърдата политика към Кремъл.

Обяснението на прокуратурата е, че активността ѝ е " опасност за конституционния ред и сигурността " на Русия. Предстои институцията да внесе информация в регистъра на интернационалните и непознати неправителствени организации, чиято активност е приета за нежелана на съветска територия.

Основаната през 1961 година организация, целяща да усъвършенства съдействието сред Съединените щати и капиталистическите страни, не е обвързвана юридически (нито финансово) с институции в Съединени американски щати или НАТО, въпреки настоящи и някогашни политици да са нормални посетители на нейни събития. В консултативния ѝ съвет са някогашният държавен секретар Мадлин Олбрайт, някогашният началник на " Еърбъс " Том Ендърс и други. В статута на Атлантическия съвет е записано изискването организацията да поддържа връзки с с умерени крила и в двете партии.

Сред огромните донори са попадали страни като Обединените арабски емирства, а съгласно " Ройтерс " за предходната година описът им се оглавява от " Facebook " и английското държавно управление.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР