Руската прокуратура е завела дело в съд в Санкт Петербург

...
Руската прокуратура е завела дело в съд в Санкт Петербург
Коментари Харесай

Русия национализира най-голямата автокъща в страната, собственикът е избягал в Австрия

Руската прокуратура е завела дело в съд в Санкт Петербург за национализиране на автокъща " Ролф ", която преди седмици беше сложена под краткотраен държавен надзор, съобщи Ройтерс, цитира Българска телеграфна агенция.

Съдът уточни, че е приел желае на прокуратурата за изземане на всички акции на " Ролф ", най-голямата съветска автокъща, и обвързваните с нея компании с аргумента, че става дума за " благосъстоятелност, добита в нарушаване на антикорупционното законодателство ". Веднъж конфискувани, акциите би трябвало да бъдат предадени на страната, уточни съдът.

Руският предприемач Сергей Петров, който е притежател на " Ролф ", от дълго време е винен от съветските управляващи, че нелегално изнася пари от страната, и против него има издадена заповед за арест. Петров, който живее в Австрия, отхвърля обвиняванията.

През декември 2023 година съветският президент Владимир Путин сложи " Ролф " под краткотраен държавен надзор. Кремъл твърди, че мярката е разследване на " икономическа целенасоченост и в сходство с настоящото законодателство ".

Петров окачестви случилото се като следващия удар по " капиталовия пейзаж в Русия " и добави, че " управляващите работят в полза на една конструкция, която изкупува активи ".

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР