Руската полиция задържа в Москва днес двама екоактивисти, след като

...
Руската полиция задържа в Москва днес двама екоактивисти, след като
Коментари Харесай

Арестуваха екоактивисти заради огромен надуваем кит в Москва река край Кремъл

Руската полиция задържа в Москва през днешния ден двама екоактивисти, откакто те пуснаха в Москва река край Кремъл голям надувен кит косатка, с цел да призоват управляващите да защитят изчезващия тип, оповестиха протестиращи, представени от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Природозащитната организация " Грийнпийс " съобщи, че тя стои зад днешната акция за да призове управляващите да забранят залавянето на китове за просветителни или културни цели, откакто десетки белуги (друг тип кит) и косатки бяха уловени м.г. и продадени на водни паркове или аквариуми в Китай.

Каузата за отбрана на хванатите огромни морски бозайници закупи особена новост, когато се разкри, че те са държани в пренаселени дребни водни басейни в съветския Далечен изток, които екоактивистите нарекоха " затвори за китове ". След като се надигнаха шумни митинги, китовете бяха пуснати назад в морето.

При днешната акция в Москва екозащитниците се качиха на надувна лодка във тип на кит и загребаха по Москва река, носейки лозунга: " Благодаря, че ни пуснахте на независимост, не ни хващайте повече ".

Руското вътрешно министерство не отговори незабавно на настояването за коментар след арестите. По-късно единият от арестуваните - фоторепортер от " Новая газета ", бе освободен.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР