Руската полиция отново задържа опозиционния политик Евгений Ройзман, този път

...
Руската полиция отново задържа опозиционния политик Евгений Ройзман, този път
Коментари Харесай

Русия отново задържа бивш кмет от опозицията

Руската полиция още веднъж задържа опозиционния политик Евгений Ройзман, този път поради обява в обществените медии, оповестиха осведомителните организации.

Популярният някогашен кмет на уралския град Екатеринбург към този момент чака правосъден развой по обвиняване на " дискредитиране " на съветската войска, съобщи Агенция Франс Прес.

Ройзман е един от последните опозиционери, които към момента са в страната и не са „ зад решетките “.

Адвокатът му Владислав Идамжапов удостовери пред съветските осведомителни организации, че той е бил арестуван.

Според съветски медии той е бил задържан след шерване на пост на фондацията на опозиционера Алексей Навални в обществената медийна платформа " ВКонтакте " през май 2022 година

Фондът за битка с корупцията беше разгласен за " екстремистка " организация през 2021 година, което излага чиновниците, доброволците и симпатизантите им на риск от правосъдно гонене.

" Незабавно заявяваме, че Евгений Ройзман не е взел участие в това закононарушение, защото в никакъв случай не е имал персонален профил във " ВКонтакте " и в никакъв случай не е употребявал тази обществена медия ", съобщи юристът му.

През август Ройзман беше задържан и освободен в очакване на правосъден развой по обвиняване на " дискредитиране " на армията поради мнения по отношение на военната интервенция на Москва в Украйна.

По тези обвинявания го чакат минимум три години затвор.

Ройзман към този момент е бил глобяван три пъти за рецензии към съветската атака в Украйна.

Той е бил народен представител в интервала 2003-2007 година През 2013 година става най-високопоставеният опозиционен кмет в Русия и заема този пост в продължение на пет години.

Руската съпротива, която към този момент е отслабена от годините на репресии, е принудена да мълчи или да живее в заточение от началото на офанзивата.

БГНЕС напомня, че Съветникът Иля Яшин неотдавна беше наказан на осем години и половина затвор за разпространение на " погрешна информация " за офанзивата.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР