Руската полиция е задържала сибирски шаман, който тръгнал към Москва

...
Руската полиция е задържала сибирски шаман, който тръгнал към Москва
Коментари Харесай

Арестуван е тръгнал да сваля Путин сибирски шаман, определил президента като „демон“

Руската полиция е задържала сибирски шаман, който тръгнал към Москва на задача да изгони президента Владимир Путин, който той дефинира като " дявол ", съобщи Агенция Франс Прес. 
Полицията в източно-сибирския район на Бурятия съобщи, че са задържали шамана Александър Габишев на автомагистрала край езерото Байкал и ще го изпратят назад в родния му регион, където е търсен за осъществяване на закононарушение.
Ексцентричният опит на Габишев да тръгне от родния си град Якутск къч Москва, на разстояние от към 5000 километра, притегли група почитатели да се причислят към него по пътя.
Неговите изказвания за Путин привлякоха публичното внимание, предизвиквайки опозиционни митинги, както и остра реакция от управляващите.
Лидерът на опозицията Алексей Навални се подигра с формалната реакция във връзка с шамана като на демонстриране на " параноя " на Кремъл за всевъзможни признаци на противоречие.
" Путин е изплашен. Той към този момент потропва с крайник и вика: " Боже, избави ме от този шаман. Ами в случай че той в действителност ме прогони? ", сподели Навални във видео блог на 14 септември.
Разгорещени опозиционни митинги започнаха при започване на този месец в Улан-Уде с плакати в поддръжка на арестуваните почитатели на шамана, само че също по този начин реагираха на хипотетичната имитация на локалните избори.
Преди това през юли в сибирския град Чита Габишев приказва на протест със стотици, присъстващи с тениски с Че Гевара.
Габишев стартира похода си през март. Той планираше да стигне до Москва през 2021 година. Шаманството към момента се практикува в някои райони на Русия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР