Руската полиция е задържала при опозиционните протести 245 души, 146

...
Руската полиция е задържала при опозиционните протести 245 души, 146
Коментари Харесай

245 души са арестувани на опозиционните протести в Русия

Руската полиция е задържала при опозиционните митинги 245 души, 146 от които в Москва, съобщи Ройтерс, като се базира на самостоятелен мониторинг.

Министерството на вътрешните работи заяви за 136 задържани за присъединяване в неразрешени акции, които опозиционери провели в центъра на столицата след съгласувания митинг-концерт в поддръжка на нерегистрирани претенденти за присъединяване в изборите за локален парламент. Те са били арестувани за разнообразни правонарушения, сподели пресслужбата на съветското Министерство на вътрешните работи, представена от ТАСС.

Близо 50 000 индивида се включиха в Москва в най-голямата проява на съветската съпротива след връщането на Владимир Путин в Кремъл през 2012 година, отбелязва Франс прес.

Протестиращите желаеха свободни локални избори в Москва, откакто управляващите отхвърлиха да записват опозиционни и самостоятелни претенденти. За разлика от предходни сходни митинги вчерашният бе позволен.

Над 500 стачкуващи, доста от които младежи, обаче се насочиха към постройката на президентската администрация. Те скандираха " Путин е апаш ", съобщи Ройтерс, като се базира на очевидци.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР