Руската полиция е задържала над 250 души при опозиционните протести

...
Руската полиция е задържала над 250 души при опозиционните протести
Коментари Харесай

Над 250 задържани при опозиционните протести в Русия 

Руската полиция е задържала над 250 души при опозиционните митинги през вчерашния ден, съобщи Ройтерс, като се базира на самостоятелна мониторингова група.

Организацията ОВД-Инфо заяви, че 178 индивида са били задържани в столицата Москва и 80 във втория по величина град в Русия, Санкт Петербург. Малък брой хора са били арестувани на други места, в това число в Ростов на Дон и Брянск.

Според неправителствената организация "Бял брояч " в митинга в Москва са се присъединили до 60 000 души и той е бил най-големият в Русия от осем години. Полицията оцени броя на стачкуващите на 20 000.

Множеството скандираше "Долу царя! ", визирайки президента Владимир Путин, и развяваше съветски флагове.

За разлика от предходни сходни митинги против възбраната за присъединяване на опозиционни претенденти за локалните избори в Москва другия месец вчерашният бе позволен.

Над 500 стачкуващи, доста от които младежи, обаче се насочиха към постройката на президентската администрация в Москва. Те скандираха "Путин е апаш ", съобщи Ройтерс, като се базира на очевидци.

Полицията, която бе отделила постройката с кордон, задържа няколко десетки от стачкуващи.

На фона на митинга, съветският президент посети Кримския полуостров, който Русия анексира от Украйна през 2014 година Той бе показан по държавната телевизия, облечен в кожено яке, на шоу, проведено от рокерския клуб "Нощни вълци ".

Засега Путин и Кремъл заобикалят да разясняват вълненията към локалните избори в Москва, отбелязва Ройтерс.

Преди днешния митинг полицията задържа обявилата гладна стачка опозиционна активистка Любов Собол. Маскирани мъже обискираха нейния офис.

Полицията съобщи, че разполага с информация, съгласно която Собол и други деятели са възнамерявали провокация през днешния ден.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР