Руската полиция е задържала днес повече от 1015 души в

...
Руската полиция е задържала днес повече от 1015 души в
Коментари Харесай

Руската полиция е задържала повече от 1000 души по време на антивоенни протести в 29 града

Руската полиция е задържала през днешния ден повече от 1015 души в 29 съветски града по време на митинги против нашествието на президента Владимир Путин в Украйна, съобщи, като се базира самостоятелната правозащитна организация ОВД-Инфо.

ОВД-Инфо заяви, че са арестувани протестиращи в това число и в съветския пристанищен град Владивосток и в сибирския град Иркутск.

Опозиционни деятели разгласиха видеа, които демонстрират протестиращи и в други градове.

Ройтерс не можа да удостовери информацията посредством самостоятелен източник и не можа да реализира контакт с представители на полицията във Владивосток или Иркутск, нито с представител на съветското вътрешно министерство.

" Винтовете се стягат до край - всъщност сме очевидци на военна цензура ", сподели Мария Кузнецова, представител на ОВД-Инфо, пред Ройтерс по телефона от Тбилиси.

" Има много огромни митинги през днешния ден даже в сибирските градове, където рядко сме виждали подобен брой арести ", сподели Кузнецова.

Руското министерство на вътрешните работи през вчерашния ден предизвести, че ще предотврати всеки опит за провеждането на неразрешени от управляващите митинги и че ще потърси отговорност от уредниците, напомня Българска телеграфна агенция.

Видео в обществените медии демонстрира, че на антивоенен митинг в най-големия казахстански град Алмати са се събрали към 2000 души. Ройтерс не можа да удостовери постовете посредством самостоятелен източник. Тълпата крещяла " Не на войната " и " Путин е вманиачен ", до момента в който развявала украински флагове.

РИА сподели фрагменти на поддръжници на Кремъл в Москва с съветски флагове и демонстрирайки маркировките " Z " и " V ", употребявани от съветските сили на танкове в Украйна.

Патриарх Кирил, глава на Руската православна черква, сподели в това време, представен от Ройтерс, че съветските полезности са били тествани от Запада, който съгласно него предлага единствено прекалено ползване и заблуда за независимост.

Рейтингът на Путин

Същевременно стана ясно, че рейтингът на Путин се е повишил от началото на нашествието, съгласно данни на основани в Москва организации, съобщи Ройтерс.

От 27 февруари насам утвърждението за Путин тази седмица се е повишило с 6 процентни пункта до 70 %, съгласно информация на държавната организация Общоруски център за проучване на публичното мнение (ВЦИОМ).

Според Фондация " Обществено мнение ", която организира изследвания за Кремъл, рейтингът на Путин се е повишил със 7 пункта до 71 % за същата седмица.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР