Руската полиция е извършила днес из цяла Русия най-малко 150

...
Руската полиция е извършила днес из цяла Русия най-малко 150
Коментари Харесай

Масови обиски на жилища на привърженици на Навални в цяла Русия

Руската полиция е направила през днешния ден из цяла Русия минимум 150 обиска в жилища и канцеларии на последователи на рецензия на Кремъл Алексей Навални, заяви в обществени мрежи Леонид Волков, бележит последовател на опозиционния водач, съобщи Ройтерс.

По думите на Волков обиските са в 39 града, от Владивосток на Тихия океан до югозападния Краснодар. В интервенцията са взели участие не по-малко от хиляда чиновници от правоохранителните органи. Сред претърсените е и жилището на последовател на Навални, класирал се на второ място на кметските избори в Новосибирск в неделя, сподели Волков.

Тази акция против опозиционни дейци става четири дни откакто пропрезидентската партия "Единна Русия " изгуби една трета от местата си в градския парламент в Москва. На локалните избори в неделя партията претърпя загуби и в други обитаеми места, само че резервира преобладаващата си позиция в страната, напомня Асошиейтед прес.

Преди вота Навални прикани съидейниците си да гласоподават тактически в опит да бъдат понижени възможностите на претендентите, издигнати от Кремъл. Тази тактика донесе прочут триумф, отбелязва Ройтерс.

ТАСС цитира изказване пред публицисти на ръководителя на правозащитната организация "Агора " Павел Чиков, съгласно който интервенцията на чиновници от Следствения комитет е по предписание от 4 септември на съд в московски съд. По думите на Чиков, чиято организация оказва правна помощ на обискираните, към този момент е известно, че следствени дейности се правят в градовете Балаково, Белгород, Владивосток, Воронеж, Екатеринбург, Ижевск, Иркутск, Казан, Кемерово, Краснодар, Красноярск, Курган, Липецк, Мурманск, Нижни Новгород, Новосибирск, Пенза, Перм, Омск, Оренбург, Санкт Петербург, Саратов, Ставропол, Тамбов, Томск, Тюмен, Хабаровск, Чебоксари, Челябинск.

Шефът на "Агора " добави, че обиски се правят освен в щабовете на Навални и на деятели от неговата Фондация за битка с корупцията, а и на деятели от придвижването за отбрана на изборните права "Голос ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР