Руската полиция е арестувала 1373 души, излезли вчера на демонстрация

...
Руската полиция е арестувала 1373 души, излезли вчера на демонстрация
Коментари Харесай

Близо 1400 ареста са извършени на вчерашния протест в Москва

Руската полиция е арестувала 1373 души, излезли през вчерашния ден на проява в Москва с искане за свободни избори.

Това са данни на неправителствената организация "ОВД-Инфо ", съгласно която това е най-големият брой арести от протестното придвижване през 2012 година против завръщането в Кремъл на Владимир Путин, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на Агенция Франс Прес. По публични данни на полицията в Москва в демонстрацията са взели участие към 3500 души, от които към 700 професионални публицисти и блогъри. Тя заяви през вчерашния ден за 1074 ареста за разнообразни прегрешения.

Опозицията стачкува против недопускането на самостоятелни претенденти до локалните избори на 8 септември, които се обрисува да бъдат сложни за подкрепящите властта претенденти в подтекста на обществено неодобрение. Журналисти от Агенция Франс Прес оповестяват за осъществени принудително арести и за доста стачкуващи с контузии по главата.

"Задържанията, непропорционалната приложимост на мощ против мирни стачкуващи е посягане против главните свободи на изложение, сдружаване и събиране ", съобщи говорителка на висшия представител на Европейски Съюз за външната политика и сигурността Федерика Могерини.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР