Руската полиция арестува шаман, тръгнал пеш от Сибир към Москва,

...
Руската полиция арестува шаман, тръгнал пеш от Сибир към Москва,
Коментари Харесай

Арестуваха шаман, тръгнал да прави екзорсизъм на Путин

Руската полиция арестува шаман, тръгнал пеш от Сибир към Москва, с цел да прави екзорсизъм на президента Владимир Путин, който счита за " дявол ", заяви Агенция Франс Прес.

Шаманът Александър Габичев е задържан край автомагистрала в Бурятия в нощта против четвъртък. Той е върнат в родната му Якутия, където го търсят за закононарушение. За ареста заяви в Ю Тюб почитател на шамана, който пътувал с него.

Александър Габичев започвал пътуването си през март и възнамерявал да стигне в Москва през 2021 година За задачата трябвало да измине към 5000 км. Напоследък го придружавала дребна група почитатели. Това привлякло вниманието към него и довело освен до репортажи по малкия екран, само че и до проблеми с локалните управляващи. През август идването му в столицата на Бурятия - Улан Уде, провокирало проблеми. Други шамани му забранили да влиза в града, а доста от почитателите му били задържани. Последвали демонстрации в отбрана на арестуваните.

Шаманите, които претендират, че контактуват с естествените сили, в миналото са били доста известни в изолирания Сибир и Далечния изток. Съветската власт обаче ги не разрешава и те практикуват скрито. След края на Съюз на съветските социалистически републики ползата към тях нараства, само че има доста рецензии, че новите шамани нямат нищо общо с традициите от предишното.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР