Руската полиция арестува десетки хора по време на традиционното годишно

...
Руската полиция арестува десетки хора по време на традиционното годишно
Коментари Харесай

Десетки арестувани по време на шествие в Москва заради лозунги `Путин е крадец`

Руската полиция арестува десетки хора по време на обичайното годишно шествие в Москва на крайните националисти, множеството съперници на президента Владимир Путин, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Т. нар. Руски марш се провежда всяка година на 4 ноември - Ден на националното единение - празникът, на който Русия празнува годишнина от прогонването на полските окупатори от Кремъл през 1612 година В него вземат участие националистически и крайнодесни групи. 

Демонстрацията беше позволена от управляващите, само че полицията забрани през днешния ден потреблението на квалифицираните плакати, тъй като счете лозунгите за неуместни. Тази година стачкуващите скандираха антиправителствени лозунги като " Путин е апаш " и " Свобода на политзатворниците ".

В шествието тази година се включиха близо 300 души. 

Според източник на ТАСС от органите на реда са задържани 32-ма души - " за разнообразни правонарушения, за нарушавания на публичния ред ".

Сред задържаните са младежи, които отказали да се движат по позволения маршрут и " създали опит да извършат провокация ". 

Специализираният уебсайт ОВД-инфо заяви за 41 задържани, измежду които бил и един от уредниците - Константин Филин.

Друг лидер на националистите - Иван Белецки, написа във Facebook, че полицията е обискирала тази заран преди демонстрацията жилището му в негово неявяване.

" Ние сме против тиранията на окупационния путински режим, който не признаваме ", съобщи за Агенция Франс Прес стачкуващ, показал се като Артьом.

Откакто Путин се завърна в Кремъл през 2012 година, управляващите ускориха натиска върху националистическите среди - мнозина деятели сега са в пандиза или живеят в заточение.

Основният критик на Владимир Путин - Алексей Навални, поддържа някои възгледи, известни измежду националистите, и взе присъединяване в техни шествия - за финален път през 2011 година, само че след това смекчи своя политически дискурс, добавя Агенция Франс Прес.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР